Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olivový olej
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– 1 lyžica hladkej múky
– 200 ml kuracieho vývaru
– Soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia s nivou

Postup:
1. Kuracie prsia očistíme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
2. Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme kuracie prsia z oboch strán, až zazlatia.
3. Prsia vyberieme z panvice a na nej opečeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
4. Pridáme múku a krátko opražíme.
5. Zalejeme kuracím vývarom a prestriekame smotanou na varenie.
6. Podlievku necháme prevrieť a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Kuracie prsia vraťme späť do omáčky a necháme ešte chvíľu povariť.
8. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *