Bravčové rebierko so zelenou paprikou a rajčiakmi

Samozrejme! Tu sú pre vás dva odlišné recepty na bravčové rebierka so zelenou paprikou a paradajkami:

Recept 1:

Zoznam potrebných surovín:

  • 500 g bravčových rebierok
  • 1 veľká zelená paprika
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo bazalka) na dekoráciu

Návod na prípravu:

  1. Rebierka dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Odstráňte všetky kožky a tuky.
  2. Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
  3. Očistenú zelenú papriku nakrájajte na tenké prúžky a paradajky na plátky.
  4. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  5. Na pánvici s rozohriatym olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak do sklovita.
  6. Pridajte bravčové rebierka a opražte ich zo všetkých strán, až dostanú zlatistú farbu.
  7. Do pánvice vložte zelenú papriku a paradajky a za občasného miešania duste asi 5 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  8. Podávajte s čerstvými bylinkami ako dekoráciu.

Recept 2: Bravčové rebierka so zelenou paprikou a paradajkami

Zoznam potrebných surovín:

Ako uskladniť na zimu muškáty?

Ako uskladniť na zimu muškáty?

Čítať viac »

  • 500 g bravčových rebierok
  • 1 veľká zelená paprika
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 pohár vývaru
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo bazalka) na dekoráciu

Návod na prípravu:

  1. Rebierka umyte a osušte papierovou utierkou. Očistite ich od všetkých kožiek a tukov.
  2. Osolte a okoreňte rebierka podľa svojich preferencií.
  3. Na panvici s rozohriatym olejom opražte cibuľu a cesnak, až kým nebudú priesvitné.
  4. Pridajte bravčové rebierka a opražte ich zo všetkých strán, až sa krásne zazlatia.
  5. Znížte teplotu a pridajte zelenú papriku, paradajky, paradajkový pretlak a vývar.
  6. Dusíme na nízkej teplote približne 1 hodinu, kým sa mäso nezmäkne a neprestane byť tvrdé.
  7. Podávajte s čerstvými bylinkami ako ozdobou.

Tieto dva recepty vám ponúkajú skvelú možnosť, ako si pripraviť chutné bravčové rebierka so zelenou paprikou a paradajkami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tieto recepty na bravčové rebierka vyzerajú skvele! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Zelená paprika a rajčiaky dodávajú tomu takú úžasnú chuť! Určite ich vyskúšam. Ďakujem za tipy!

  2. Zlatko56 píše:

    Wow, tieto recepty sú presne to, čo som hľadal! Bravčové rebierka sú moje obľúbené jedlo a kombinácia so zelenou paprikou znie fantasticky. Teším sa na varenie podľa týchto návodov!

  3. Jasmina88 píše:

    Recepty na bravčové rebierka sú skvelé! Určite ich vyskúšam, najmä ten druhý s paradajkovým pretlakom. Mám rada jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a zároveň chutia výborne. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KikiPiki píše:

    Mám rád varenie a tieto recepty ma veľmi zaujali! Kombinácia surovín je dokonalá. Myslím si, že rodina bude nadšená, keď im pripravím takto chutné jedlo. Už sa neviem dočkať!

  5. FruityFox píše:

    Tieto recepty na bravčové rebierka sú super nápad! Veľmi ma oslovila kombinácia s čerstvou zeleninou. Nemôžem sa dočkať, kedy ich vyskúšam. Varenie môže byť tak zábavné a chutné!

  6. BorisZabava píše:

    Recepty vyzerajú skvele a určite si ich zapíšem! Milujem, keď je jedlo jednoduché na prípravu a pritom také chutné. Mám rád aj prípravu s čerstvými bylinkami. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  7. SunnyDay93 píše:

    ‚Bravčové rebierka‘ – to je pre mňa láska! Tieto recepty vyzerajú veľmi lákavo a určite ich vyskúšam počas víkendu. Zelená paprika dodáva takú sviežosť, nemôžem sa dočkať výsledku!

  8. _VeselýKuchár_ píše:

    ‚Super nápady na varenie!‘ Oba recepty sú úžasné a veľmi jednoduché na prípravu. Rád varím pre rodinu a verím, že budú nadšení z chuti týchto rebierok so zeleninou.

  9. +Radoslav+ píše:

    ‚Chutné jedlo je základ!‘ Recepty ma veľmi potešili! Takéto jedlá sú ideálne pre rodinné stretnutia. Zelenina dodáva farbu aj chuť – určite to vyskúšam hneď tento víkend.

  10. -Miska- píše:

    ‚Príprava týchto rebierok bude zážitkom!‘ Veľmi sa mi páči táto kombinácia surovín, je to presne to, čo mám rád! Teším sa na prípravu večere podľa vášho návodu.