Tu sú niektoré jednoduché a chutné recepty, ktoré môžete vyskúšať s bravčovým stehnom orech:
- Pečené bravčové stehno orech s bylinkami:
- V miske skombinujte 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 strúčiky rozdrveného cesnaku, 1 čajovú lyžičku sušených bylín (napr. tymian, oregano) a soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Osolte a okoreňte bravčové stehno orech zo všetkých strán a natrite pripravenou bylinnou zmesou.
- Nechajte marinovať v chladničke minimálne jednu hodinu (alebo cez noc pre silnejšiu chuť).
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte stehno vo vyhriatej rúre približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým vnútorná teplota stehna nedosiahne 70 °C.
- Pred krájaním nechajte stehno chvíľu odpočívať.
- Kari bravčové stehno orech:
- Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice oleja a opražte 1 cibuľu do zlatista.
- Pridajte 2 čajové lyžičky kari prášku a 1 čajovú lyžičku mletej kurkumy. Premiešajte a orestujte približne 1 minútu, kým sa uvoľnia arómy korenia.
- Do zmesi pridajte na kocky nakrájané bravčové stehno orech a orestujte zo všetkých strán, kým nezhnedne.
- Zalejte vývarom (môžete použiť buď zeleninový, alebo bravčový), pridajte soľ a korenie podľa vlastného uváženia. Následne znížte teplotu a zakryte pokrievkou.
- Dusíme na miernom plameni asi 1,5 – 2 hodiny, kým bude mäso jemné a ochutené.
- Servírujte s ryžou alebo zemiakovou kašou.
- Grilované bravčové stehná orech s medovo-sojovou glazúrou:
- V miske zmiešajte 3 polievkové lyžice medu, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 strúčiky rozdrveného cesnaku a soľ a korenie podľa chuti.
- Grilujte bravčové stehná orech, občas ich potierajte pripravenou glazúrou, až kým vonkajšie strany nebudú zlatisté a mäso bude upečené na požadovanú úroveň prepečenia.
- Pred krájaním nechajte stehná trocha odpočinúť a servírujte s restovanou zeleninou alebo šalátom.
Recepty na bravčové stehno orech
Verím, že tieto recepty vás inšpirujú a vychutnáte si skvelé bravčové stehno orech!