„Pečené bravčové stehno“ patrí medzi obľúbené slovenské pokrmy. Toto jedlo sa pripravuje pečením bravčového mäsa v rúre, čo mu zabezpečuje výnimočnú šťavnatosť a lahodnú chuť. Ak máte záujem o recept, rád vám ho poskytnem:
Zloženie:
- 1 kg bravčového stehna
- 2-3 strúčiky nasekaného cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- Rozmarín (nasekaný)
Pečené bravčové stehno
Postup prípravy:
- Stehno dôkladne osolíme a okoreníme z oboch strán.
- V širokej panvici zohrejeme olivový olej a vložíme stehno, ktoré opečieme na všetkých stranách, aby sa vytvorila zlatistá kôrka.
- Opečené stehno preložíme do pekáča a posypeme nasekaným cesnakom a rozmarínom.
- Pekáč so stehnom vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 1,5 – 2 hodiny, alebo dovtedy, kým mäso nebude dostatočne jemné a dobre prepečené.
- Po dopečení necháme stehno chvíľu odpočinúť, a potom ho nakrájame na tenké plátky.
Verím, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom slovenskom jedle!