Bravčový perkelt so zeleninou

 

Pred vami je recept na bravčový perkelt so zeleninou:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 2 mrkvy (krájané na kolieska)
  • 2 zemiaky (rozkrájané na kocky)
  • 1 paprika (nakrájaná na kocky)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky (voliteľná)
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • klinčekový koreň (voliteľný)
  • bobkový list

 

Bravčový perkelt so zeleninou

Postup prípravy:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu, kým nezíska zlatistý nádych.
  2. Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opražte, až kým nie je pekne hnedé zvonka.
  3. Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, zemiaky, papriku) a ich orestovaním upravte konzistenciu podľa vlastnej preferencie.
  4. V malej nádobe zmiešajte múku so sladkou paprikou, pridajte vodu, soľ, korenie, bobkový list a klinčekový koreň. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  5. Pridajte túto zmes k mäsu a zelenine. Znížte teplotu a varte, až kým nezíska pekne hustú a chutnú konzistenciu.

Servírujte tento voňavý bravčový perkelt so zeleninou s knedľou, ryžou alebo čerstvým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Bravčový perkelt so zeleninou-2

2) Bravčový perkelt so zeleninou

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo krk)
  • 2 stredné cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 veľká paprika (môže byť červená alebo zelená)
  • 200 g paradajok (môžete použiť čerstvé alebo z konzervy)
  • 200 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1-2 polievkové lyžice mletej papriky (sladkej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín: Bravčové mäso nakrájajte na kocky veľkosti približne 2-3 cm. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvu nakrájajte na kolieska a papriku na prúžky. Paradajky rozkrájajte na menšie kúsky.

    Tekvicová nátierka

    Tekvicová nátierka

    Čítať viac »

  2. Smaženie cibule: V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte olej. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju na miernom ohni, až kým nie je jemná a sklovitá.

  3. Pridanie mäsa: K cibuli pridajte nakrájané bravčové mäso. Smažte ho dozlatista z každej strany.

  4. Ochutenie: Potom pridajte nasekaný cesnak, mletú papriku, soľ, čierne korenie a bobkové listy. Krátko orestujte, aby sa vôňa korenia rozvinula.

  5. Zelenina: Do hrnca pridajte pripravenú mrkvu, papriku a paradajky. Dobre premiešajte a nechajte zmes podusiť približne 5-7 minút.

  6. Dusenie: Nalejte vývar do hrnca a priveďte do varu. Znížte teplotu, zakryte pokrievkou a nechajte perkelt dusiť asi 40-50 minút, alebo kým mäso nie je dostatočne mäkké. Občas premiešajte a ak je potrebné, pridajte trochu vody.

  7. Dokončenie: Keď je perkelt hotový, ochutnajte ho a prípadne pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti.

  8. Servírovanie: Podávajte horúci s čerstvým chlebom, knedľou alebo ryžou. Na tanieri môžete perkelt ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. MackoPusik píše:

    Tento recept na bravčový perkelt vyzerá skvele! Milujem, keď je jedlo plné zeleniny a chutí. Určite ho vyskúšam na víkend. Ďakujem za zdieľanie!

  2. ZelenyJablko píše:

    Wow, tento perkelt s mäsom a zeleninou vyzerá úžasne! Dám si to na obed, keď budem mať čas variť. Určite sa mi podarí! Super recept!

  3. Slniecko123 píše:

    Ďakujem za tento recept! Bravčový perkelt so zeleninou milujem, je to také domáce a chutné. Už sa teším, ako si to pripravím s rodinou. Dobrú chuť všetkým!

  4. KocurikMily píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na večeru! Vyzerá veľmi lákavo a jednoducho sa pripravuje. Určite ho vyskúšam už tento víkend!

  5. CokoladovyKrálik píše:

    Perfektný recept na bravčový perkelt! Milujem kombináciu mäsa a zeleniny. Naozaj sa teším na tú vôňu v kuchyni pri varení. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. FialovaVevericka píše:

    To vyzerá tak chutne! Zelenina dodáva tomu jedlu farebnosť a zdravie. Som nadšený, že môžem skúsiť nový recept na víkendové varenie.

  7. BublinkovaDusa píše:

    „Bravčový perkelt so zeleninou“? To znie skvele! Určite ho pripravím pre moju rodinu a priateľov. Teším sa na tie chute v kombinácii s chlebom!

  8. _Rybka_2021_ píše:

    „Dobrú chuť“ – presne to chcem počuť po tom, ako pripravím tento bravčový perkelt so zeleninou. Je to klasika, ktorá nikdy nesklame!

  9. _Zmrzlina_99_ píše:

    „Mňam, toto je presne to pravé pre nás doma! Zelenina dodá jedlu sviežosť a určite bude chutiť skvele so všetkým. Vďaka za tipy!“

  10. _Kvetinka_12_ píše:

    „Tento recept vyzerá veľmi lákavo! Som si istý, že mojim blízkym bude chutiť. S touto dobrotou si určite užijeme skvelý večer.“