Brokolicová omáčka bez smotany. Muž mi ankúpil veľa kusvo brokolice, keďže bola v zľave. No nedá sa stretilizovať, zavárať alebo mraziť. Teda docela aj dá, ale nie je to nič chutné.
Tak mu musím dnes všetkú spotrebovať. A teda soms a rohodla, že s nej spravím polievku a k nej aj omáčku. K omáčke neskôr spravím cestoviny a kúsky bravčových plátkov.
Ingrediencie:
– 1 brokolicová hlavica
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– 500 ml zeleninového vývaru
Brokolicová omáčka bez smotany
Postup:
1. Brokolicu rozdelíme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou.
2. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
3. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak a cibuľu, až kým nezjemnia.
4. Pridáme brokolicu a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15-20 minút, kým brokolica nezmäkne.
6. Omáčku rozmixujeme šťavovačom na hladkú konzistenciu.
7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Podávame teplú s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!
2)
Brokolice sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, a keď ich skombinujete do lahodnej omáčky, získate skvelý spôsob, ako obohatiť vaše jedlá. Dnes sa s vami podelím o recept na brokolicovú omáčku bez smotany, ktorá je jednoduchá na prípravu a vhodná pre každého, kto sa snaží zdravo stravovať.
Ingrediencie na brokolicovú omáčku
Na prípravu tejto chutnej omáčky budete potrebovať:
- 2 šálky čerstvých brokolicových ružičiek
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálku zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- parmesán na podávanie (voliteľné)
Postup prípravy
Príprava brokolicovej omáčky bez smotany je veľmi jednoduchá. Najskôr si prepláchnite brokolicu a nakrájajte ju na menšie kusy. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Osmažte ho na miernom ohni, aby nezhorčil, asi na 1 minútu.
Potom pridajte brokolicu a zeleninový vývar. Nechajte variť na strednom ohni, kým brokolica nezmäkne, približne 5-7 minút. Keď brokolica bude hotová, zmes preložte do mixéra a mixujte dohladka. Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu viac vývaru.
Na záver ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Omáčku môžete podávať s cestovinami, ryžou alebo ako prílohu k mäsu. Pridanie nastrúhaného parmezánu ovládne jedinečnú chuť tejto brokolicovej omáčky.
Vyskúšajte tento recept a uvidíte, ako jednoduché a chutné môže byť zdravé varenie!
Toto nie je nič nové, všetci už dávno vedia, ako sa robí brokolicová omáčka.
Recept na brokolicovú omáčku bez smotany je úplná hlúposť. Samozrejme, že sa tam nedá dať smotana!
Tento recept mi príde zbytočný. Na internete ich je už toľko a toto neponúka nič nové.
Brokolica je zdravá a dobrá pre vás, ale určite nie takto pripravená!
Tento recept je absolútne zlý! Mala by ste sa hanbiť za takéto recepty!