Brokolicová omáčka bez smotany

Brokolicová omáčka bez smotany. Muž mi ankúpil veľa kusvo brokolice, keďže bola v zľave. No nedá sa stretilizovať, zavárať alebo mraziť. Teda docela aj dá, ale nie je to nič chutné.

Tak mu musím dnes všetkú spotrebovať. A teda soms a rohodla, že s nej spravím polievku a k nej aj omáčku. K omáčke neskôr spravím cestoviny a kúsky bravčových plátkov.

Ingrediencie:
– 1 brokolicová hlavica
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– 500 ml zeleninového vývaru

 

Brokolicová omáčka bez smotany

Postup:
1. Brokolicu rozdelíme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou.
2. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
3. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme cesnak a cibuľu, až kým nezjemnia.
4. Pridáme brokolicu a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15-20 minút, kým brokolica nezmäkne.
6. Omáčku rozmixujeme šťavovačom na hladkú konzistenciu.
7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Podávame teplú s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Brokolice sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, a keď ich skombinujete do lahodnej omáčky, získate skvelý spôsob, ako obohatiť vaše jedlá. Dnes sa s vami podelím o recept na brokolicovú omáčku bez smotany, ktorá je jednoduchá na prípravu a vhodná pre každého, kto sa snaží zdravo stravovať.

Ingrediencie na brokolicovú omáčku

Na prípravu tejto chutnej omáčky budete potrebovať:

  • 2 šálky čerstvých brokolicových ružičiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálku zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmesán na podávanie (voliteľné)

Postup prípravy

Príprava brokolicovej omáčky bez smotany je veľmi jednoduchá. Najskôr si prepláchnite brokolicu a nakrájajte ju na menšie kusy. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Osmažte ho na miernom ohni, aby nezhorčil, asi na 1 minútu.

Potom pridajte brokolicu a zeleninový vývar. Nechajte variť na strednom ohni, kým brokolica nezmäkne, približne 5-7 minút. Keď brokolica bude hotová, zmes preložte do mixéra a mixujte dohladka. Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu viac vývaru.

Na záver ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Omáčku môžete podávať s cestovinami, ryžou alebo ako prílohu k mäsu. Pridanie nastrúhaného parmezánu ovládne jedinečnú chuť tejto brokolicovej omáčky.

Vyskúšajte tento recept a uvidíte, ako jednoduché a chutné môže byť zdravé varenie!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Kopecky Helena píše:

    Toto nie je nič nové, všetci už dávno vedia, ako sa robí brokolicová omáčka.

  2. Hrusovsky Zlatica píše:

    Recept na brokolicovú omáčku bez smotany je úplná hlúposť. Samozrejme, že sa tam nedá dať smotana!

  3. Zaneta Slobodnik píše:

    Tento recept mi príde zbytočný. Na internete ich je už toľko a toto neponúka nič nové.

  4. Judita53 píše:

    Brokolica je zdravá a dobrá pre vás, ale určite nie takto pripravená!

  5. Zelmira Noskova píše:

    Tento recept je absolútne zlý! Mala by ste sa hanbiť za takéto recepty!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *