Bruschetta

Bruschetta

  • 4-6 plátkov talianskeho alebo francúzskeho chleba (baguette), nakrájaných na hrubé plátky
  • 2 veľké paradajky, nasekané na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na polovice
  • Čerstvý bazalkový listy, nasekané
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bruschetta

  1. Predhrejte gril alebo rúru na 200°C (400°F).
  2. Plátky chleba uložte na plech na pečenie a potrite ich olivovým olejom. Môžete ich ešte osoliť a opepřiť podľa chuti.
  3. Pečte plátky chleba v grile alebo v rúre asi 5 minút, alebo kým nie sú pekne zlatisté a krehké.
  4. Hneď po vybratí z rúry, potrite opečené plátky chleba polovicou strúčika cesnaku. Pre jemnejšiu chuť môžete cesnak vytlačiť na chlieb.
  5. V miske zmiešajte nasekané paradajky, nasekaný bazalkový list, trochu olivového oleja, soľ a čierne korenie. Zamiešajte a nechajte nejaký čas postáť, aby sa chute spojili.
  6. Na opečené plátky chleba nanesťte pripravenú paradajkovú zmes.
  7. Posypte bruschettu ďalšími kúskami nasekaného čerstvého bazalku.
  8. Pokvapkajte bruschettu ešte trochou extra panenského olivového oleja a podávajte hneď.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *