Bruschetta
- 4-6 plátkov talianskeho alebo francúzskeho chleba (baguette), nakrájaných na hrubé plátky
- 2 veľké paradajky, nasekané na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na polovice
- Čerstvý bazalkový listy, nasekané
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Bruschetta
- Predhrejte gril alebo rúru na 200°C (400°F).
- Plátky chleba uložte na plech na pečenie a potrite ich olivovým olejom. Môžete ich ešte osoliť a opepřiť podľa chuti.
- Pečte plátky chleba v grile alebo v rúre asi 5 minút, alebo kým nie sú pekne zlatisté a krehké.
- Hneď po vybratí z rúry, potrite opečené plátky chleba polovicou strúčika cesnaku. Pre jemnejšiu chuť môžete cesnak vytlačiť na chlieb.
- V miske zmiešajte nasekané paradajky, nasekaný bazalkový list, trochu olivového oleja, soľ a čierne korenie. Zamiešajte a nechajte nejaký čas postáť, aby sa chute spojili.
- Na opečené plátky chleba nanesťte pripravenú paradajkovú zmes.
- Posypte bruschettu ďalšími kúskami nasekaného čerstvého bazalku.
- Pokvapkajte bruschettu ešte trochou extra panenského olivového oleja a podávajte hneď.