Vyprážané kuracie prsia s citrónom

Nasleduje recept na vyprážané kuracie prsia s citrónom:

Suroviny:

  • 2 kuracie prsia bez kosti a pokožky
  • 1 citrón
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 šálka múky
  • 2 vajcia
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážané kuracie prsia s citrónom

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na rovnaké tenké rezne.
  2. Dajte si na tanier múku a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. V druhom tanieri vymiešajte vajcia.
  3. Do hrnca nalejte dostatočné množstvo oleja a nechajte ho zohriať na strednom plameni.
  4. Každé kuracie rezne ponorte do múky, potom ich ponorte do vajec a nakoniec znova do múky. Uistite sa, že sú plne obalené.
  5. Vložte obalené rezne na panvicu s rozohriatým olejom a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú spravené (asi 4-5 minút na každej strane).
  6. Po upečení vytiahnite kuracie rezne z panvice a odložte ich na tanier s kuchynským papierom, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  7. Nakoniec pokrájajte citrón na polovičky a vytlačte šťavu z jednej polovice citróna na vyprážané kuracie prsia.

Podávajte teplé s prílohou podľa vašej voľby a nezabudnite zvyšnú polovicu citróna rozotrieť nad rezne pre ešte väčšiu chuťovú exploziu. Dobrú chuť!

Poznámka: Pred servírovaním skontrolujte, či je kuracie mäso úplne upečené a bez ružového alebo krvavého vnútra.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *