Pripravte si trocha Talianska u vás doma s našou paradajkovou polievkou. Talianské polievky patria medzi jedné z najjednoduchších na prípravu a predsa sú veľmi chutné. Talianska paradajková polievka podľa môjho receptu.
Talianska paradajková polievka
Videorecept
Talianska paradajková polievka
Ingrediencie:
- 2 kg paradajok
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička bazalky
- 1 lyžička oregana
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Paradajky olúpeme a nakrájame na kocky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané paradajky, bazalku a oregano. Zmiešame a dusíme približne 10 minút.
- Počas dusenia môžeme pravidelne premiešavať a pridávať zeleninový vývar, aby sa polievka neprilepila.
- Po 10 minútach polievku dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Polievku varíme ešte ďalších 10-15 minút, kým paradajky zmäknú.
- Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
- Podávame s čerstvou bazalkou ako ozdobou.