Bryndzové halušky

Bryndzové halušky sú tradičný slovenský jedlo, ktoré sa pripravuje z halušiek a bryndze, ktorá je špecifický druh slovenského syra. Tu je recept na prípravu bryndzových halušiek:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– 200 g bryndze
– slanina

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a uvarte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich zomelieme na kašu.
2. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké cesto.
3. Z cesta si oddeľujeme kúsky a utierame z nich dlhé valčeky.
4. Valčeky nakrájame na menšie kúsky a vyvaľkáme ich do tvaru halušiek.
5. V hrnci prevarte vodu s trochou soli a varíme bryndzové halušky, kým nevyplávajú na povrch vody.
6. Bryndzovú halušku zjeme s bryndzou a opečenou slaninou.

Dobrú chuť!

 

2) Bryndzové halušky

1. Zmiešajte 2 šálky pšeničnej múky a 1/2 čajovej lyžičky soli v miske.
2. Varte vodu vo veľkom hrnci a pridajte do nej 1 kg zemiakov nakrájaných na malé kúsky.
3. Varte zemiaky, kým nebudú mäkké. Potom ich sceďte a rozdrvte na kašu.
4. Pomaly pridávajte múku do zemiakovej kaše a miešajte, kým nevytvoríte cesto.
5. T cesto rozvaľkajte na pomúčenú dosku a nakrájajte na malé kúsky – halušky.
6. Varte vode vo veľkom hrnci a pridajte do nej halušky. Varíme, kým nevyplávajú na povrch.
7. Sceďte halušky a pridajte do nich 200 g bryndze. Premiešajte, kým sa bryndza nerozpustí.
8. Dochutíme soľou, korením a pridáme kôprovú vňať.
9. Podávajte teplé a môžete posypať kôprom.
Dobrú chuť!

 

3)

Ak patríte medzi milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne, bryndzové halušky sú nepochybne jedným z najobľúbenejších jedál. Táto klasika sa teší popularite nielen v domácnostiach, ale aj vo všetkých slovenských reštauráciách. V nasledujúcich riadkoch si predstavíme jednoduchý recept na bryndzové halušky, ktorý si obľúbite.

Ingrediencie potrebné na bryndzové halušky

Na prípravu bryndzových halušiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 300 g bryndze
  • soľ podľa chuti
  • údená slanina (na opečenie, voliteľné)

Postup prípravy bryndzových halušiek

1. Zemiaky najprv uvarte vo vode so štipkou soli, kým nie sú mäkké. Potom ich ošúpte a nastrúhajte na jemno.

2. K nastrúhaným zemiakom pridajte hladkú múku, vajce a štipku soli. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

3. Nezabudnite si pripraviť hrniec s osolenou vodou. Keď začne vrieť, začnite z cesta pomocou haluškovej lyžice alebo hubky tvoriť malé halušky. Po vložení do vody sa halušky varia asi 3-5 minút, kým nevyplávajú na povrch.

4. Po uvarení halušiek ich scedíme a premiešame s bryndzou, kým sa dokonale nespoja. Ak máte radi slaninu, môžete ju na panvici opražiť a pridať k haluškám na konci.

5. Servírujte horúce a vychutnajte si túto delikatesu, ktorá je známa svojou intenzívnou chuťou a krémovou textúrou.

Na záver, bryndzové halušky sú jedlo, ktoré osloví každého. Skúste ich dnes a presvedčte sa sami o ich lahodnosti!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Oslobodova píše:

    Super recept! Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo, a tento recept je veľmi jednoduchý na pochopenie a nasledovanie.

  2. Mgallo píše:

    Bryndzové halušky sú skvelé! Už dávno som ich nejedol, ale tento recept ma inšpiroval, určite ich čoskoro uvarím!

  3. Gmalikova píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Milujem slovenskú kuchyňu a bryndzové halušky sú moje obľúbené. Určite vyskúšam tento recept!

  4. Oleg33 píše:

    Vďaka za skvelý recept na bryndzové halušky! Určite ich vyskúšam.

  5. Stastna Fedor píše:

    Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo. Vďaka za návod!

  6. Tkovacova píše:

    Vždy som sa bála, že si neviem spraviť bryndzové halušky, ale tento návod vyzerá super. Skúsime!

  7. Tamara33 píše:

    Mňam, bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo! Určite vyskúšam tento recept, vyzerá super!

  8. Popovicova Jana píše:

    Recept na bryndzové halušky je veľmi jednoduchý a postupný. Určite ho vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie.

  9. Bohumir Sarova píše:

    Bryndzové halušky sú klasika slovenskej kuchyne a tento recept vyzerá naozaj lahodne. Už sa teším, kým si ich pripravím doma!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *