Bujón so žĺtkom

Opäť máme pre vás recept od našej babičky a receptáru z roku 1963. Preto budeme radi ak sa pri tomto receptu budete cítiť ako u svojej babky. Originálny a zdraví recept, ktorým nikdy nič nepokazítie. Vhodný na každú nedeľu ako u vašej babky.
Rátajte s tým, že v tomto recepte varíme od oka a preto nemusíte byť žiadne mierky.

 

Bujón so žĺtkom

Anglické vide na inšpiráciu.

bone broth how to!

Bujón so žĺtkom je skvelá voľba pre tých, ktorí si radi doprajú chuťový zážitok plný nostalgických spomienok. Tento tradičný recept je jednoduchý a chutný. Tu je postup:

Suroviny:

  • 1 liter vývaru (nenajemno)
  • 2 žĺtky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky na dochutenie (napr. petržlenová vňať)

Postup:

  1. V hrnci zohrejte vývar a nechajte ho zovrieť.
  2. Po zovretí varte vývar na miernom ohni asi 10 minút, aby sa osolil.
  3. V malom mise si pripravte žĺtky.
  4. Do mísy s žĺtkami pomaly nalejte asi 1/3 teplejho vývaru za stáleho miešania, aby sa žĺtky nevarili.
  5. Následne túto žĺtkovú zmes opatrne pridajte do hrnca s vývarom a ďalej miešajte.
  6. Postupne pridávajte soľ, korenie a podľa chuti dochuťte bylinkami.
  7. Bujón nechajte ešte pár minút povariť, aby sa všetky chute spojili.

Nakoniec už len nalejte bujón so žĺtkom do misiek a podávajte ešte horúci. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Poďte si vychutnať tento pokrm so žĺtkom a vrátiť sa späť do čias vašej babky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *