Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou.

Opäť prišiel čas na skvelý, chutný a zdravý recept, ktorý si vychutnajú nielen deti, ale aj dospelí. Tento pokrm je veľmi, naozaj veľmi jednoduchý a prospešný pre zdravie. Úžasné je aj to, že ho nemusíte pred podávaním zohrievať, pretože je lahodný aj pri izbovej teplote.

 

Nemal som presný plán, čo uvariť, tak som využil všetko, čo som našiel v chladničke. Dúfam, že vám bude chutiť.

Skôr než začnete, namočte bulgur do vody v miske, aby zmäkol a pripravil sa rýchlejšie. Na to vám postačí približne hodina namáčania. Bulgur sa nasiakne vodou a zjemní sa. Pokiaľ ho zalejete, získa tú správnu textúru.

 

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Medzinárodný videorecept.

Bulgur Salad Mediterranean Recipe

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou predstavuje fantastický recept, ktorý je nielen lahodný, ale aj veľmi zdravý. Tento jednoduchý pokrm môžete pripraviť s ľahkosťou a bez potreby ho znova ohrievať.

Ak sa rozhodnete namočiť bulgur v miske pred samotnou prípravou, zmäkne a bude pripravený rýchlejšie. Postačí ho zaliať vodou a nechať asi hodinu namáčať. Týmto spôsobom bulgur nasiakne a zjemní sa. Môžete ho priamo zaliať vo vašej miske.

Anglický čaj s mliekom príprava

Anglický čaj s mliekom príprava

Čítať viac »

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou-2

2) Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Bulgur je klasická obilnina, ktorá si získava čoraz väčšiu popularitu v zdravom stravovaní. Je bohatý na vlákninu, minerálne látky a vitamíny, vďaka čomu je ideálny na prípravu chutných a výživných jedál. Dnes sa pozrieme na skvelú kombináciu bulguru, kyslej kapusty a špargle, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a zároveň je veľmi jednoduchá na realizáciu.

Ingrediencie na Bulgur s Kyslou Kapustou a Špargľou

Na prípravu tohto delikátneho jedla budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 šálka bulguru
  • 2 šálky vody alebo zeleninového vývaru
  • 1 šálka kyslej kapusty
  • 200 g čerstvej špargle
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • Optimálne: čerstvé bylinky na posypanie (napríklad petržlen)

Postup Prípravy

Najskôr uvaríme bulgur. Vo väčšom hrnci privedieme vodu alebo zeleninový vývar do varu. Pridáme bulgur, osolíme a varíme asi 12–15 minút, pokým bulgur nezmäkne a voda sa nevstrebe. Po uvarení bulguru ho odstavíme a necháme chvíľu odstáť.

Medzitým sa postaráme o kyslú kapustu. Ak je príliš kyslá, môžeme ju rýchlo opláchnuť pod tečúcou vodou. Špargľu očistíme a nakrájame na menšie kusy. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme špargľu. Smažíme ju približne 5 minút, kým nezmäkne, ale stále zostane chrumkavá.

Po uvarení všetkých surovín ich spoločne premiešame. K špargli na panvici pridáme kyslú kapustu a na záver obe zmesi dôkladne spojíme. Podávame teplé a posypané čerstvými bylinkami.

Tento recept na bulgur s kyslou kapustou a špargľou je nielen jednoduchý, ale aj mimoriadne chutný. Navyše, obsahuje množstvo živín a zdravých surovín, ktoré obohatia váš jedálniček o dôležité vitamíny a minerály. Príprava tohto jedla je ideálnou voľbou na večeru alebo ako príloha k hlavnému chodu. Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Kral Dezider píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Finkova Milena píše:

    Bulgur je skvelý, zdravý recept, ktorý sa určite bude páčiť aj mojej rodine. Ďakujeme!

  3. Slavomir65 píše:

    Takéto jednoduché a zdravé recepty sú presne to, čo potrebujeme. Ďakujem za nápad!