Bulgurový šalát s fetou

 

Predkladám vám jednoduchý recept na šalát z bulguru s fetou:

Ingrediencie:

  • 1 hrnček bulguru
  • 2 hrnčeky teplej vody
  • 1/2 uhorky, nakrájaná na malé kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/2 červenej cibule, jemne nasekaná
  • 100 g fety, rozdrobená
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa vlastnej chuti
  • Čerstvo nasekaný koriander alebo petržlen (voliteľné)

 

Šalát z bulguru s fetou

Postup:

  1. V hrnci spojte bulgur s teplou vodou. Nechajte ho nasiaknuť približne 15 minút, kým nezmäkne. Potom ho sceďte.
  2. V miske skombinujte bulgur, nakrájanú uhorku, paradajku a červenú cibuľu.
  3. Pridajte rozdrobenú fetu a dôkladne premiešajte.
  4. Pokvapkajte šalát citrónovou šťavou, olivovým olejom a pridajte soľ podľa svojej chuti. Všetko dobre premixujte.
  5. Na záver môžete šalát posypať čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenom pre ozvláštnenie (voliteľné).

Váš šalát z bulguru s fetou je pripravený na servírovanie! Môžete si ho vychutnať ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k vašim obľúbeným jedlám. Dobrú chuť!

Bulgurový šalát s fetou-2

2) Bulgurový šalát s fetou

Šalát z bulguru s fetou je ideálnym receptom na osvieženie počas horúcich letných dní. Tento šalát je nielen chutný, ale aj výživný a veľmi jednoduchý na prípravu. Používame bulgur, ktorý je bohatý na vlákninu a bielkoviny, a jeho kombinácia s fetou a čerstvou zeleninou vytvára zdravý a vyvážený pokrm.

Kuracie prsia na oleji

Kuracie prsia na oleji

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na prípravu šalátu

Na prípravu šalátu z bulguru s fetou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 šálka bulguru
  • 2 šálky vody
  • 1 šálka cherry paradajok, prekrojených na polovicu
  • 1 uhorka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/2 červenej cibule, jemne nasekanej
  • 100 g feta syra, rozdrobeného
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup prípravy šalátu z bulguru

1. Začnite prípravou bulguru. Vo veľkom hrnci privarte vodu a pridajte bulgur. Znížte teplotu a varte asi 12-15 minút, kým sa nezhustí a voda sa neabsorbuje. Potom nechajte vychladnúť.

2. Keď je bulgur vychladnutý, presuňte ho do veľkej misy. Pridajte cherry paradajky, uhorku, cibuľu a feta syr.

3. V samostatnej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Túto zálievku pridajte do šalátu a všetko dobre premiešajte, aby sa chuť spojila.

4. Pred podávaním nechajte šalát aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute ešte viac prepojili.

Šalát z bulguru s fetou je skvelou prílohou, alebo si ho môžete vychutnať aj ako samostatné jedlo. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Uhorak píše:

    Recept na bulgurový šalát s fetou znie veľmi chutne! Určite ho vyskúšam.

  2. Ekusnirova píše:

    Bulgurový šalát s fetou je ideálny recept na osvieženie v teplých letných dňoch. Tento šalát je nielen chutný, ale aj výživný a veľmi jednoduchý na prípravu. Používame bulgur, ktorý je bohatým zdrojom vlákniny a bielkovín, a jeho kombinácia s fetou a čerstvou zeleninou vám prinesie zdravý a vyvážený pokrm.