Bulgurový šalát s fetou

Ponúkam vám jednoduchý recept na bulgurový šalát s fetou:

Suroviny:

  • 1 hrnček bulguru
  • 2 hrnčeky horúcej vody
  • 1/2 uhorky, nakrájaná na kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na kocky
  • 1/2 červenej cibule, jemne nakrájaná
  • 100 g fety, nadreté
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvo nasekaná koriander alebo petržlen (voliteľné)

 

Bulgurový šalát s fetou

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte bulgur a horúcu vodu. Nechajte ho nabobtnať približne 15 minút, kým nebude mäkký. Potom ho sceďte.
  2. V miske zmiešajte bulgur, nakrájanú uhorku, paradajku a červenú cibuľu.
  3. Pridajte nadretú fetu a premiešajte.
  4. Pokvapkajte šalát citrónovou šťavou, olivovým olejom a pridajte soľ podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
  5. Na záver môžete šalát posypať čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenom pre extra chuť (voliteľné).

Váš bulgurový šalát s fetou je pripravený na podávanie! Môžete si ho vychutnať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k vašim obľúbeným jedlám. Dobrú chuť!

 

2) 

Bulgurový šalát s fetou je ideálny recept na osvieženie v teplých letných dňoch. Tento šalát je nielen chutný, ale aj výživný a veľmi jednoduchý na prípravu. Používame bulgur, ktorý je bohatým zdrojom vlákniny a bielkovín, a jeho kombinácia s fetou a čerstvou zeleninou vám prinesie zdravý a vyvážený pokrm.

Ingrediencie potrebné na prípravu šalátu

Na prípravu bulgurového šalátu s fetou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka bulguru
  • 2 šálky vody
  • 1 šálka cherry paradajok, rozpukaných na polovicu
  • 1 uhorka, nakrájaná na kocky
  • 1/2 červenej cibule, jemne nakrájanej
  • 100g feta syra, rozdrobeného
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup prípravy bulgurového šalátu

1. Začnite varím bulgur. Vo veľkom hrnci privarte vodu a pridajte bulgur. Znížte teplotu a nechajte variť asi 12-15 minút, kým nezhustne a voda sa absorbuje. Potom ho nechajte vychladnúť.

2. Keď je bulgur vychladnutý, preložte ho do veľkej misy. Pridajte cherry paradajky, uhorku, cibuľu a feta syr.

3. V samostatnej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Túto zálievku pridajte do šalátu a všetko poriadne premiešajte, aby sa chute spojili.

4. Pred podávaním nechajte šalát aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute ešte viac prepojili.

Tento bulgurový šalát s fetou je skvelou prílohou, alebo si ho môžete vychutnať aj ako samostatné jedlo. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Uhorak píše:

    Recept na bulgurový šalát s fetou znie veľmi chutne! Určite ho vyskúšam.

  2. Ekusnirova píše:

    Bulgurový šalát s fetou je ideálny recept na osvieženie v teplých letných dňoch. Tento šalát je nielen chutný, ale aj výživný a veľmi jednoduchý na prípravu. Používame bulgur, ktorý je bohatým zdrojom vlákniny a bielkovín, a jeho kombinácia s fetou a čerstvou zeleninou vám prinesie zdravý a vyvážený pokrm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *