Bylinková avokádová nátierka po mojom. Verím, že sa vám zapáči.
Avokádo je skvelým zdrojom prospešných tukov, vlákniny a vitamínov, a preto ho mnohí ľudia zaradili do svojho jedálnička. Napriek tomu nie každý vie o všetkých spôsoboch jeho prípravy. V tomto návode vám ukážeme jednoduchú a lahodnú nátierku s avokádom a bylinkami. Príprava je skutočne jednoduchá a určite uspokojí vaše chuťové poháriky. Poďme na to spoločne!
Na vytvorenie tejto chutnej avokádovej nátierky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 2 zrelé avokáda
– 1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekané
– soľ a čierne korenie podľa vkusu
Bylinková avokádová nátierka
Návod na prípravu:
1. Avokáda zbavte kôstky a rozmačkajte dužinu vidličkou v miske.
2. Pridajte citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
3. Nátierku je možné podávať na chlebíkoch, krekroch alebo krehkom chlebe. Prajeme dobrú chuť!
2) Bylinková avokádová nátierka s olivovým olejom
Suroviny:
– 2 avokáda
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– čerstvo nasekaná petržlenová vňať
Návod:
1. Avokáda rozkrojte na polovicu, vyberte kôstku a rozmačkajte mäkkú dužinu vidličkou alebo v mixéri.
2. Do rozmačkaného avokáda pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a jemne nasekaný cesnak. Dobre premiešajte.
3. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a ešte raz všetko premiešajte.
4. Nátierku servírujte na čerstvom chlebe alebo toaste a podávajte ako chutnú a zdravú pochutinu.
Dobrú chuť!
3) Bylinková avokádová nátierka s cesnakom
Na prípravu bylinkovej avokádovej nátierky budete potrebovať tieto suroviny:
– 2 zrelé avokáda
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku citrónovej šťavy
– 1 polievkovú lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
– 1 polievkovú lyžicu nasekaného kôpru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Návod:
1. Avokádo rozmačkajte vidličkou v miske, pridajte pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.
2. Do zmesi pridajte nasekanú petržlenovú vňať a kôpr a dobre premiešajte.
3. Dochutíte soľou a čiernym korením podľa vkusu.
4. Nátierku podávajte na chlebíku alebo toaste.
Takto jednoducho si môžete pripraviť lahodnú a zdravú avokádovú nátierku s bylinkami. Prajeme dobrú chuť!
4) Bylinková avokádová nátierka – inak
Suroviny:
– 1 zrelé avokádo
– 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
– 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
– 1 lyžička olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
Návod:
1. Avokádo olúpte, alebo ho jednoducho preperte. Kôstku vyhoďte.
2. Pridajte citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie.
3. Všetky zložky dobre premiešajte vidličkou, pokiaľ nezískate hladkú konzistenciu.
4. Ochutnajte nátierku a podľa potreby dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
5. Podávajte na chlebíku alebo s čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!