Bylinková bageta

Na prípravu bylinkovej bagety budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 francúzska bageta
– 2 strúčiky cesnaku
– Čerstvé bylinky podľa vlastného vkusu (napríklad petržlen, bazalka, estragón)
– Olivový olej
– Soľ a korenie podľa preferencie

 

Bylinková bageta

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.

2. Bagetu nakrájajte na tenké plátky a umiestnite ich na plech, ktorý ste vystlali papierom na pečenie.

3. Cesnak olúpte a nakrájajte na jemné kúsky. Bylinky dôkladne umyte, osušujte a nasekajte na malé kusy.

Bryndzové halušky – bezlepkové 

Bryndzové halušky – bezlepkové 

Čítať viac »

4. V mise dôkladne premiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, bylinky, soľ a korenie.

5. Touto zmesou potrite plátky bagety zo všetkých strán.

6. Bagetu pečte v predhriatej rúre približne 10-15 minút, kým nebude mäkká a začne dostávať zlatistú farbu.

7. Hotové bylinkové bagety môžete podávať ako samostatný chod alebo ako prílohu k šalátom, polievkam a iným jedlám.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *