Celozrnná bageta

Ingrediencie:
– 500 g múky
– 1 čajová lyžička soli
– 1 čajová lyžička cukru
– 7 g suchého droždia
– 300 ml vlažnej vody
– 1 vajce na potretie

 

Celozrnná bageta

Postup:
1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ, cukor a suché droždie.
2. Postupne prilievajte vlažnú vodu a zmes dôkladne premiešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
3. Cesto nechajte kysnúť v mise prikrytej utierkou na teplom mieste asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
4. Po vykysnutí cesta ho vyklopte na pomúčený povrch a rukami opatrne vyvaľkajte do tvaru bagety.
5. Položte bagetu na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte asi 30 minút kysnúť prikrytú utierkou.
6. V rúre predhrejte na 220 stupňov Celzia.
7. Pred vložením do rúry bagetu potrite rozšľahaným vajcom.
8. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút, kým bageta nezhnedne a nezískajú chrumkavú koru.
9. Po vybratí z rúry nechajte bagetu vychladnúť a tešíte sa z domácej, čerstvej celozrnnej bagety. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *