Celozrnná bageta recept

Na prípravu celozrnné bagety budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g celozrnnej múky
– 10 g soli
– 10 g cukru
– 10 g čerstvého droždia
– 300 ml vody

 

Celozrnná bageta recept

Postup:

1. Rozmiešajte droždie a cukor vo vode a nechajte pôsobiť asi 5 minút, kým sa droždie nerozpustí.

2. Do veľkej misky preosejte celozrnnú múku a soľ.

3. Pridajte rozpustené droždie s cukrom a vodu k múke.

4. Všetko spolu dôkladne zamiešajte a premiesite cesto, kým nezískate hladké a elastické cesto.

5. Cesto nechajte odpočívať na teplom mieste asi 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

6. Po vykysnutí cesta ho znovu premiesite a vytvarujte z neho bagety podľa vašich preferencií tvaru.

7. Bagety uložte na plech s papierom na pečenie a nechajte odpočívať ešte ďalších 30 minút.

8. Vložte plech s bagetami do vyhriatej rúry na 200 °C a pečte asi 20-25 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezdvihnú sa.

9. Po upečení nechajte bagety vychladnúť a môžete ich podávať.

Poznámka: Ak máte radi chrumkavú krustu, odporúčame počas pečenia do rúry vložiť misu s vodou, aby sa vytvorila pára a bagety sa pekli v takomto prostredí. Dúfam, že vám tento recept z chutná!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *