Ingrediencie:
– 4 hlávky cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 šálka smotany na varenie
– soľ, korenie, olivový olej
Cesnaková krémová polievka – Recept
Postup:
1. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu tiež očistíme a rozkrájame na kocky.
2. Zemiaky umyjeme a nakrájame na kúsky.
3. V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, dokým cibuľa nezíska zlatistú farbu.
4. Pridáme nakrájané zemiaky a restujeme ešte niekoľko minút.
5. Zalejeme vývarom zo zeleniny a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
6. Následne zmes rozmixujeme do jemnej konzistencie.
7. Pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
8. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
9. Podávame horúcu, posypanú čerstvými nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť!