Cesnaková polievka so syrovými knedličkami

Cesnaková polievka s tvarohovými knedličkami predstavuje tradičnú stredoeurópsku delikatesu. Na jej prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžicu masla
  • 1 liter zeleninového vývaru (alebo vody)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 200 gramov múky
  • 100 gramov strúhaného syra (napr. eidam alebo edam)

 

Cesnaková polievka so syrovými knedličkami

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte cesnak a cibuľu tak, že ich nakrájate na drobné kúsky.
  2. Na panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Smažte ich dozlatista, aby sa uvoľnila ich vôňa a chuť.
  3. Do hrnca nalejte zeleninový vývar alebo vodu a pridajte orestovaný cesnak a cibuľu. Potom nechajte polievku prevrieť.
  4. Znížte teplotu a varte polievku na miernom ohni približne 10 minút, aby sa zelenina zjemnila a dochutila.
  5. Počas varenia polievky si pripravte cesto na knedličky tak, že zmiešate vajcia a múku. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
  6. Z cesta tvarujte malé knedličky a opatrne ich vkladajte do variacej polievky.
  7. Nechajte knedličky variť v vývare približne 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  8. Na záver pridajte do polievky strúhaný syr a nechajte ho rozpustiť.

Hotová cesnaková polievka so syrovými knedličkami je chutná a voňavá. Môžete ju podávať s čerstvou petržlenovou vňaťou a ako predjedlo alebo hlavnú misku. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Cesnaková polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré si nájdu cestu ku každému stolu. Je nielen chutná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. Dnes si predstavíme originálny recept na cesnakovú polievku so syrovými knedličkami, ktorá vás nielen zahreje, ale aj poteší vaše chuťové poháriky.

Kuracie prsia v jogurtovej marináde

Kuracie prsia v jogurtovej marináde

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu tejto skvelej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 5 veľkých strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 zemiaky
  • 300 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

Na syrové knedličky:

  • 200 g strúhaného syra (napr. eidam)
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 vajce
  • nôž na hranolky

Postup prípravy

Najprv si na masle osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď cibuľa zmení farbu, pridajte na kocky nakrájané zemiaky. Po niekoľkých minútach zalejte kuracím vývarom a varte priblížne 20 minút, kým zemiaky nebudú mäkké.

Na prípravu knedličiek zmiešajte strúhaný syr, múku, vajce a vytvorte tuhšie cesto. Formujte malé knedličky a varte ich vo vriacej osolenej vode 5-7 minút. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Aby ste polievku zjemnili, pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a korením. Hotovú polievku servírujte s knedličkami a čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Rslobodnik píše:

    Vyzera to velmi chutne, hned si to idem pripravit.

  2. Michal Dubnickova píše:

    Tento recept znie super! Uz teraz citim vune tejto polievky.

  3. Kgallo píše:

    Milujem cesnakovu polievku! A s knedlickami to musi byt dokonale.

  4. Anonym píše:

    Vyzera to velmi chutne, neviem cakat kym si to uvarim!

  5. Anonym píše:

    Tento recept je skvely, nemohla by som sa dockat kedy ho vyskusam!

  6. Ivan97 píše:

    Cesnakova polievka je moja oblubena, tento recept sa musim pokusit!

  7. Kralova Angela píše:

    Naozaj dobra cesnakova polievka a vyborny recept. Dakujem!