Cesneková bageta

Na prípravu česnekovej bagety budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 bageta alebo francúzska bageta
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g masla
– soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– čerstvo nasekaná petržlenová vňať (nepovinné)

 

Česneková bageta

Návod na prípravu:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.

2. Bagetu nakrájajte na tenké plátky alebo ju rozrežte na polovicu a potom na plátky.

3. Cesnak olúpte a pretlačte cez lis na cesnak.

4. Maslo roztopte buď v mikrovlnnej rúre, alebo v hrnci na nízkej teplote.

Cesto na halušky

Cesto na halušky

Čítať viac »

5. Do rozotretého masla pridajte pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Ochutnajte soľou a korením.

6. Plátky bagety rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.

7. Pomocou štetca naneste cesnakové maslo na každý plátok bagety.

8. Pečte v rúre približne 10 – 15 minút, kým bageta nezíska zlatohnedú farbu a nezačne voňať.

9. Po vybratí z rúry môžete bagetu posypať opraženou petržlenovou vňaťou.

Hotové česnekové bagety sú skvelým doplnkom k šalátom, polievkam, alebo si ich môžete vychutnať samotné. Dúfame, že vám budú chutiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *