Hrášková polievka s cesnakovým hriankami a kozím syrom

Tu máte recept na hráškovú polievku s cesnakovými hriankami a kozím syrom:

Ingrediencie:

  • 2 šálky zeleného hrášku (môže byť aj mrazený)
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 plátky chleba
  • olivový olej
  • 100 g kozieho syra
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Hrášková polievka s cesnakovým hriankami a kozím syrom

Postup:

  1. V hrnci zohrejte trochu olivového oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým sa nezačnú jemne zlatiť.
  2. Pridajte hrášok do hrnca a premiešajte. Počkajte 1-2 minúty, potom pridajte zeleninový vývar.
  3. Varíme polievku na miernom ohni približne 15-20 minút, kým hrášok nie je mäkký.
  4. Mixujte polievku so smotanou na hladkú konzistenciu. Ak je príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.
  5. Na panvici si pripravte hrianky. Plátky chleba nakrájajte na menšie kúsky a opečte ich v troche olivového oleja. Toto môžete urobiť aj v rúre.
  6. Na záver, na panvici rozotrite kozí syr a nechajte ho trochu roztopiť.
  7. Servírujte polievku s cesnakovými hriankami a nadrobte na ňu kozí syr. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *