Cestovinové lievance - recept

 

Tu je návod na prípravu cestovinových lievancov:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad rezance alebo široké typy cestovín)
  • 2 kusy vajec
  • 150 g múky
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica oleja

 

Cestovinové lievance – recept

Pokyny:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, následne ich scedíme a necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame vajcia, múku, mlieko, soľ a olej, pričom všetko dôkladne premiešame, aby sme získali hladké cesto.
  3. Do zmesi pridáme vychladnuté cestoviny a opatrne ich vmiešame, aby sa rovnomerne pokryli cestom.
  4. Na stredne rozohriatej a vymastenej panvici tvoríme cesto do tvaru lievancov. Necháme ich opiecť z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú pevné na dotyk.
  5. Hotové lievance podávame s omáčkou podľa preferencie, napríklad paradajkovou omáčkou, syrovou omáčkou alebo jednoduchým cesnakovým maslom.

Dobrú chuť!

Polievka Stracciatella – talianska vajíčková polievka

Polievka Stracciatella – talianska vajíčková polievka

Čítať viac »

Cestovinové lievance - recept-2

2) Cestovinové lievance – recept

Cestovinové lievance sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť zbytky cestovín a pripraviť chutné jedlo, ktoré si určite obľúbite. Tento recept je jednoduchý, rýchly a ideálny na raňajky alebo ako ľahká večera. Uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie pripravené na varenie!

Ingrediencie na Cestovinové Lievance

Na prípravu týchto lievancov budete potrebovať:
– 2 šálky uvarených cestovín (môžete zvoliť akýkoľvek druh)
– 1/2 šálky hladkej múky
– 2 kusy vajec
– 1/2 šálky mlieka
– Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– Olej na vyprážanie

Postup Prípravy Cestovinových Lievancov

Začnite tým, že spojíte uvarené cestoviny s múkou vo veľkej miske. Pridajte vajcia a mlieko, a všetko dobre premiešajte, až kým nevytvoríte hladké cesto. Ochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou lyžice dávkujte cesto na panvicu v malých porciách. Lievance vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Po dokončení podávajte s obľúbeným dipom alebo omáčkou. Cestovinové lievance sú nielen chutné, ale aj veľmi flexibilné, takže sa nebojte experimentovať s prísadami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Oldrich Ferjencikova píše:

    Vyskúšam, možno to bude chutiť.

  2. Dzurjanin Moric píše:

    Super nápad na využitie cestovín.

  3. Teodor Valent píše:

    Nie som si istý, či sa mi to chce variť.

  4. Hortenzia86 píše:

    Skvelý nápad na využitie zvyškov cestovín. Určite skúsim!