Cestoviny s artičokami sú výbornou voľbou pre milovníkov tohto originálneho a chutného jedla. Ako slovenský variant pripravy vám ponúkam nasledujúci recept:
Suroviny:
- 250 g cestovín (doporučujem fusilli alebo penne)
- 4 artičoky (čerstvé alebo z konzervy)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
Cestoviny s artičokami
Postup:
- Artičoky ošúpeme a zbavíme ich hrubších vnútorných listov, kým neostanú iba mäkké a svetlozelené časti. Potom ich nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente, teda mierne tuhé.
- Zatiaľ čo sa cestoviny varia, v hrnci na stredne silnom ohni rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zmäknutia, asi 3-4 minúty.
- Pridáme nakrájané artičoky do panvice a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom ďalších 5-7 minút. Artičoky by mali zmäknúť a jemne sa opražiť.
- Odstavíme panvicu od ohňa a pridáme uvarané cestoviny. Dôkladne ich premiešame s artičokami, cibuľou a cesnakom, aby sa všetko spojilo.
- Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
- Cestoviny s artičokami podávame teplé. Na záver ich môžeme posypať strúhaným parmezánom na pridanú chuť.
Tento recept na cestoviny s artičokami vás určite poteší jeho bohatou a lahodnou kombináciou chutí. Ak máte radi artičoky, určite si túto jednoduchú a zdravú pochúťku vyskúšajte. Dobrú chuť!
2)
Ak hľadáte nezvyčajný a chutný pokrm, cestoviny s artičokami sú ideálnou voľbou! Tento recept kombinuje jemné artičoky s cestovinami a vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vám zaručene prinesie úspech vo vašej kuchyni.
Ingrediencie na cestoviny s artičokami
Na prípravu týchto lahodných cestovín budete potrebovať:
– 300 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
– 200 g artičokových srdiečok (môžete použiť čerstvé alebo konzervované)
– 2 strúčiky cesnaku, nakrájaného na jemno
– 50 ml olivového oleja
– Šťava z 1 citróna
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Parmezán na posypanie (voliteľné)
– Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup prípravy
1. Prvým krokom je uvariť cestoviny v osolenej vode, podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Nezabudnite si odložiť šálku vody z varených cestovín na neskôr.
2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opekajte ho na miernom ohni, až kým nezavonia (pár minút). Potom pridajte artičoky a opražte ich niekoľko minút.
3. Pridajte uvarené cestoviny do panvice spolu s citrónovou šťavou a trochou vody z cestovín. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
4. Nakoniec, ak máte radi syrovú príchuť, posypte jedlo parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou. Buďte si istí, že tento pokrm vás ohromí! Enjoy!