Oslavy sú vždy výnimočnou príležitosťou na chutné občerstvenie. Tu je jednoduchý a lahodný recept na oslávové pochúťky:
Mini kuracie taquitos:
Potrebné suroviny:
- 1 balenie tortíl
- 2 hrnky uvareného a nasekaného kuracieho mäsa
- 1/2 cibule, nasekanej na maličké kocky
- 1/2 červenej papriky, nakrájanej na drobné kocky
- 1/2 žltej papriky, nakrájanej na drobné kocky
- 1 jalapeño (voliteľne, nakrájané na malé kúsky)
- 1/2 hrnku strúhaného syra
- Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
- Olej na vyprážanie
Recepty na oslávové občerstvenie
Pracovný postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V priestrannej miske dôkladne premiešajte nasekané kuracie mäso, cibuľu, papriky a jalapeño. Ochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Naohrejte tortílky v mikrovlnnej rúre, aby sa s nimi lepšie manipulovalo.
- Na každý plátok dajte lyžicu zmesi s kuracím mäsom a syrom a zrolujte ho.
- Opražte taquitos v oleji na väčšej panvici, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Hotové taquitos preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte ich v rúre približne 10-15 minút, aby boli chrumkavé.
Tip:
Môžete ich podávať s domácou guacamole, salsou a kyslou smotanou, čím pridáte chuťovkám ešte osviežujúcu a pikantnú príchuť.
Dúfam, že sa vám podarí pripraviť tieto pochúťky a vaša oslava bude nezabudnuteľná!
2. Mini šunkové rolky s kremžskou horčicou
Potrebné suroviny:
- 200 g kvalitnej šunky
- 100 g nesoleného syrového krému
- 1 polievková lyžica kremžskej horčice
- 1/2 čajovej lyžičky medu
- Niekoľko čerstvých byliniek (napr. pažítka alebo bazalka) na ozdobenie
Pracovný postup:
- V priestrannej miske zmiešajte syrový krém, kremžskú horčicu a med, aby ste získali hladký krém.
- Na každú plátok šunky naneste asi pol lyžice krému a rovnomerne ho rozotrite.
- Plátky šunky zrolujte do tvaru roliek a zabezpečte ich špáradlom.
- Ozdobte rolky čerstvými bylinkami a servírujte na tácke.
3. Tuniakové šalátové poháre
Potrebné suroviny:
- 1 konzerva tuniaka v oleji
- 100 g majonézy
- 1 malá cibuľa (nasekaná)
- 1 uhorka (nakrájaná na kocky)
- 1 červená paprika (nasekaná)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Listy zeleného šalátu na servírovanie
Pracovný postup:
- V miske skombinujte tuniaka (precedeného), majonézu, cibuľu, uhorku a papriku.
- Dochutite soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- Do pohárov alebo malých misiek uložte niekoľko listov šalátu a naplňte ich tuniakovou zmesou.
- Servírujte vychladené.
4. Zeleninové špízy
Potrebné suroviny:
- 1
- cuketa (nakrájaná na okrúhle plátky)
- 1 červená paprika (pokrájaná na kocky)
- 1 žltá paprika (pokrájaná na kocky)
- 10 cherry rajčín
- Olivový olej
- Soľ, korenie a sušené bylinky podľa osobného vkusu
- Špajdle
Príprava:
- Najskôr ohrej gril alebo panvicu na grilovanie.
- Zeleninu napichuj na špajdle striedavo (cuketa, paprika, rajčina).
- Špízy potri olivovým olejom a podľa chuti ich posyp soľou, korením a bylinkami.
- Griluj špízy približne 10-15 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedý vzhľad.
- Podávaj teplé alebo pri izbovej teplote.
5. Placky z cukety
Prísady:
- 2 stredné cukety (nasekané)
- 2 vajcia
- 100 g jemnej múky
- 50 g strúhanky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Príprava:
- Cuketu najprv nastrúhaj a s dôvtipom vytlač nadbytočnú tekutinu.
- V miske dôkladne premiešaj nastrúhanú cuketu, vajcia, múku, strúhanku, soľ a korenie.
- Na panvici rozpáľ olej a s pomocou lyžice formuj malé placky.
- Smaž z oboch strán do zlatista (približne 3-4 minúty z každej strany).
- Placky podávaj teplé s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.
Verím, že si tieto recepty obľúbiš a spríjemnia tvoju oslavu! Dobrú chuť! 🎉