Na prípravu polievky z cíceru budeme potrebovať:
– 250 g cíceru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelerový koreň
– 1 zemiak
– 1 paradajka
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, mletý rascaj
– čerstvá petržlenová vňať
Polievka z cíceru – Varecha
Postup:
1. Cícer je potrebné pred varom namočiť na celú noc do vody, aby sa uvoľnil. Následne dôkladne prepláchneme a necháme odkvapkať.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúska. Na oleji ich orestujeme vo veľkom hrnci, pridáme k nim kocky mrkvy, zeleru, zemiaka a paradajky.
3. Pridáme cícer a zalejeme ho vodou, aby všetky ingrediencie boli ponorené. Osolíme, pridáme korenie podľa chuti a varíme približne 45-60 minút, kým cícer nezmäkne.
4. Pred servírovaním ochutíme polievku soľou, korením a mletým rascajom a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievku z cíceru môžeme podávať ako hlavný chod s čerstvým chlebom alebo ako predjedlo. Prajeme dobrú chuť!