Cícerové placky pečené v rúre.
U nás doma sme si obľúbili cícer, a tak sme premýšľali, čo nové z neho vyčarovať. Moja manželka je fanúšičkou placky so slaninkou, a preto sme sa rozhodli vyrobiť cícerové placky v rúre, čo sa nám vydarilo. Boli naozaj chutné a uspokojili aj naše deti, čo je zázrak, keďže oni a cícer si často nekonajú. Na prípravu nám stačilo 20 až 25 minút. Ideálny recept na raňajky.
Čo budeme potrebovať:
- 250 gramov cíceru
- 1 kus cibule
- 3-5 strúčikov cesnaku
- 1 petržlenová vňať
- PL strúhanky alebo ovsených vločiek
- soľ (len štipka)
- mleté čierne korenie
- rasca
- muškátový oriešok
- kurací vývar (len trocha)
- kajenské korenie
Cícerové placky pečené v rúre
- Na začiatok si pripravíme cícer, najlepšie ho uvariť v kuracom vývare. Varíme ho do mäkka a priebežne kontrolujeme, aby sa nerozpadol. Takisto si necháme rozmočiť ovsené vločky do vývaru v inej miske.
- Uvarené cícer vložíme do väčšej misky, keďže ho budeme mixovať spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme aj trochu kuracieho vývaru, ktorý je rovnaký, v ktorom sme varili cícer na začiatku.
- Do misy pred mixovaním taktiež prisypeme zvyšné koreniny a ovsené vločky z vývaru. Ak ovsené vločky nemáte, môžete použiť strúhanku – dosiahnete tým rovnaký výsledok.
- Keď je zmes rozmixovaná, môžeme začať tvarovať placky. Hmotu alebo cesto zmiešame do hustejšej konzistencie, aby sa nám placky dobre formovali.
- Vytvárané placky ukladáme na plech, ktorý môžeme vymastiť, ale osobne preferujem použiť papier na pečenie.
- Pečieme približne 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Týmto máme hotovo, prajem vám dobrú chuť. Ako vidíte, ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý je navyše veľmi chutný a nemusíte stráviť celý deň pri sporáku, čo je pre mňa veľmi dôležité. Skvelé jedlo na raňajky alebo olovrant. Použitím papiera na pečenie budú placky menej mastné, takže tento pokrm je rovnako vhodný na večeru.
Ako vidíte na obrázku, k plackám sa skvele hodí čerstvá zelenina a kúsok chleba.
Naším vynikajúcim receptom sú aj kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.
Ak potrebujete pomoc s týmto receptom, môžete využiť aj tento video návod. Hoci je v angličtine, dá sa ľahko pochopiť.
Cícerové placky pečené v rúre sú lahodným a jednoduchým pokrmom, ktorý si môžete pripraviť na raňajky alebo olovrant. Podrobný postup nájdete nižšie:
Čo budeme potrebovať:
- 250 gramov cíceru
- 1 kus cibule
- 3-5 strúčikov cesnaku
- 1 petržlenová vňať
- PL strúhanky alebo ovsených vločiek
- soľ (len štipka)
- mleté čierne korenie
- rasca
- muškátový oriešok
- kurací vývar (len trocha)
- kajenské korenie
Postup:
- Uvaríme cícer v kuracom vývare, kým nie je mäkký, pričom sa snažíme, aby sa nezrutil. Ovsené vločky si dobre namočte vo vývare v inej nádobe.
- Uvarený cícer zmixujeme s cibuľou, cesnakom a troškou kuracieho vývaru. Pridajte čierne korenie, rascu, muškátový oriešok a tiež rozmočené ovsené vločky vo vývare. Ak nemáte ovsené vločky, môžete nahradiť strúhankou.
- Po rozmixovaní dostaneme hmotu, z ktorej vytvarujeme placky. Môžete cesto domixovať, aby malo hustejšiu konzistenciu, čo uľahčí formovanie placiek.
- Uformujte placky z vytvorenej hmoty a ukladajte ich na plech, ktorý môžete potrieť olejom alebo vyložiť papierom na pečenie.
- Placky pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
- Keď sú placky upečené, môžete si vychutnať lahodné cícerové placky. Podávajte ich s čerstvou zeleninou a plátkom chleba ako prílohu.
Dúfam, že vám tento jednoduchý recept na pečené cícerové placky zachutí. Môžete si pozrieť aj video návod v angličtine, ak potrebujete vizuálnu pomoc. Tu je link na video. Prajem vám dobrú chuť!
3)
Placky z cíceru sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať zdravú a chutnú alternatívu bežného pečiva. Tieto placky sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, čo z nich robí ideálne jedlo pre vegetariánov a vegánov. Okrem svojej skvelej chuti je ich príprava jednoduchá a rýchla, vizuálne ideálne jedlo pre zaneprázdnených.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu týchto fantastických cícerových placiek budete potrebovať:
- 1 konzervu cíceru (približne 400 g)
- 1 malú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky ovsenej múky
- 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky rascu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej na potretie
Postup prípravy
1. Rúru predhrejte na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie. 2. Cícer dôkladne prepláchnite a sceďte, potom ho vložte do mixéra. 3. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, ovsenú múku, mletú papriku, rascu, soľ a korenie. Mixujte, kým nedosiahnete hladké cesto. 4. Z pripravenej zmesi tvarujte malé placky a ukladajte ich na pripravený plech. 5. Každú placku potrite olivovým olejom. 6. Pečte 15-20 minút, kým nebudú pekne zlatohnedé a chrumkavé.
Podávajte ich s obľúbeným dipom alebo ako súčasť zdravého jedla. Tieto cícerové placky sú nielen chutné, ale aj zdraviu prospešné, a môžete si ich vychutnávať kedykoľvek počas dňa!