Čokoládovo-banánové muffiny, ak hľadáte niečo chutné ale záíroveň sladšie, tak čokoláda je vždy prvá voľbka po ktorej siahnem. Avšak k tomu banána mať to v muffinoch, tak nie je o čom.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky kakaa
- 1 a 1/2 čajových lyžičiek prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 3 stredne zrelé banány, rozmixované na pyré
- 3/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky nesladeného jablčného pretlaku
- 1/3 šálky oleja (repkový, slnečnicový)
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3/4 šálky horkých alebo polosladkých čokoládových lupienkov
Čokoládovo-banánové muffiny
Postup:
- Príprava rúry a formičiek:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formičky na muffiny – buď ich vyložte papierovými košíčkami alebo ich vymastite a vysypte múkou.
- Príprava suchej zmesi:
- V miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Príprava mokrej zmesi:
- V druhej miske zmiešajte rozmixované banány, hnedý cukor, jablčný pretlak, olej, vajce a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte, kým získate hladkú zmes.
- Kombinovanie suchej a mokrej zmesi:
- Pomaly zlievajte mokrú zmes do suchej a miešajte iba do momentu, kým sa zmes nezjednotí. Nepremiešavajte príliš veľa, aby muffiny boli mäkké a vláčne.
- Pridanie čokoládových lupienkov:
- Opatrne pridajte čokoládové lupienky do cesta a nežne ich vmiešajte.
- Naplnenie formičiek a pečenie:
- Rozdeľte cesto medzi pripravené formičky na muffiny, naplnené do približne 2/3 objemu.
- Pečte v predhriatej rúre približne 18-20 minút, alebo kým vidíte, že vrch muffinov je pevný a keď do nich vpichnete špáradlo, vyjde von suché.
- Vychladnutie a podávanie:
- Po upečení nechajte muffiny vychladnúť v forme asi 5 minút, potom ich prenesiete na mriežku na úplné vychladnutie.
- Podávajte ako dezert alebo sladkú pochúťku k čaju alebo káve.
Tieto čokoládovo-banánové muffiny sú lahodné a dokonale zlúčia chuť zrelých banánov so sladkosťou čokolády.
2)
Čokoládovo-banánové muffiny sú jedným z najobľúbenejších dezertov, ktoré si zamilujete na prvý pohľad a ochutnanie. Sú skvelé na raňajky, desiatu alebo ako sladká pochúťka, ktorou prekvapíte svojich blízkych. Poďme sa pozrieť na to, ako tento skvostný recept pripraviť!
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu týchto vynikajúcich muffinov vám stačí pár jednoduchých surovín:
- 2 zrelé banány
- 120 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 50 g kakaa v prášku
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
- 1/2 pohára mlieka
- 80 g roztopeného masla
- 80 g čokoládových lupienkov (voliteľné)
Postup na prípravu muffinov
Tento recept je veľmi jednoduchý. Najprv predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si muffinkové formy. Potom rozpučte banány do hladkej konzistencie v mise. Pridajte cukor, vanilkovú arómu a roztopené maslo a všetko dobre premiešajte.
Ďalej v inej miske zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Následne uhnetenú zmes postupne pridávajte k banánovej zmesi a zamiešajte, kým sa všetko nespojí. Nakoniec, ak máte radi, pridajte aj čokoládové lupienky pre extra chuť.
Naplňte formy približne do 2/3 a pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú muffiny zlatisté a špajdľa zapichnutá do stredu vyjde čistá. Nechajte ich vychladnúť a užite si tieto skvelé čokoládovo-banánové muffiny, ktoré určite potešia každého!
Výborný recept, určite vyskúšam. Čokoláda a banán sú moja obľúbená kombinácia!
Tieto muffiny vyzerajú skvele! Určite ich upečiem pre rodinu na víkend.
Neskutočne chutné! Už teraz cítim vôňu týchto muffinov, musím si ich upiecť.