Tu máte recept na Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia:
Suroviny:
- 200 g čokoládových sušienok
- 100 g masla (rozpusteného)
- 250 g tučného tvarohu
- 200 ml šľahačky
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice vanilkového extraktu
- 200 g čerstvých čučoriedok
Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia
Postup:
- Rozdrvte čokoládové sušienky do jemného prášku. Môžete použiť mixér alebo ich dávať do pevného obalu a rozmazať ich válcovaním alebo stlačením s valec na cesto.
- V miske zmiešajte rozpustené maslo s rozdrvenými sušienkami, kým nedosiahnete konzistenciu mokrého piesku.
- Na dne formy na tortu (priemer približne 22 cm) vytvorte vrstvu získaného sušienkového mixu a dobre ho stlačte. Dajte na niekoľko minút do chladničky.
- V miske zmiešajte tvaroh, šľahačku, cukor a vanilkový extrakt a miešajte ich do hladka. Potom zmiešajte čučoriedky.
- Naliať zmes na sušienkovú vrstvu v tortovej forme a rovnomerne rozložte.
- Dajte do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby zákusok stuhol.
- Pred podávaním ozdobte zákusok čučoriedkami alebo mletou čokoládou, ak chcete.
Dúfam, že si túto ľahkú a chutnú dezertnú pochúťku užijete!
2)
Ak hľadáte osviežujúci a rýchly dezert, ktorý osloví všetkých vašich hostí, čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je ideálnou voľbou. Tento zákusok kombinuje bohatú chuť čokolády s prírodnou sladkosťou čučoriedok, a to bez nutnosti piecť v rúre.
Ingrediencie potrebné na zákusok
Na prípravu tohto chutného dezertu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g čokoládových sušienok
- 100 g masla
- 400 g smotanového syra
- 300 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- Čokoládová poleva na ozdobu
Postup prípravy zákusku
Pripravte si tento úžasný zákusok nasledovne:
- Na začiatok rozdrvíme čokoládové sušienky na jemný prášok a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Týmto zmesou vyložíme dno formy.
- V oddelenej miske vyšľaháme smotanový syr so smotanou na šľahanie, cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nebude zmes hladká a krémová.
- Pridáme čučoriedky a jemne ich vmiešame do smotanovej zmesi.
- Krém nalejeme na sušienkový základ a uhladíme povrch.
- Zákusok dáme na pár hodín do chladničky, aby sa skvele stuhol. Po stuhnutí môžeme povrch ozdobiť čokoládovou polevou.
Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je hotový! Môžete si ho vychutnať s rodinou alebo priateľmi, dokonale chutí a je naozaj rýchly na prípravu.
Dúfam, že si túto ľahkú a chutnú dezertnú pochúťku užijete!
Ak hľadáte osviežujúci a rýchly dezert, ktorý osloví všetkých vašich hostí, čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je ideálnou voľbou.