Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia

Tu máte recept na Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia:

Suroviny:

  • 200 g čokoládových sušienok
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice vanilkového extraktu
  • 200 g čerstvých čučoriedok

 

Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia

Postup:

  1. Rozdrvte čokoládové sušienky do jemného prášku. Môžete použiť mixér alebo ich dávať do pevného obalu a rozmazať ich válcovaním alebo stlačením s valec na cesto.
  2. V miske zmiešajte rozpustené maslo s rozdrvenými sušienkami, kým nedosiahnete konzistenciu mokrého piesku.
  3. Na dne formy na tortu (priemer približne 22 cm) vytvorte vrstvu získaného sušienkového mixu a dobre ho stlačte. Dajte na niekoľko minút do chladničky.
  4. V miske zmiešajte tvaroh, šľahačku, cukor a vanilkový extrakt a miešajte ich do hladka. Potom zmiešajte čučoriedky.
  5. Naliať zmes na sušienkovú vrstvu v tortovej forme a rovnomerne rozložte.
  6. Dajte do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby zákusok stuhol.
  7. Pred podávaním ozdobte zákusok čučoriedkami alebo mletou čokoládou, ak chcete.

Dúfam, že si túto ľahkú a chutnú dezertnú pochúťku užijete!

 

2)

Ak hľadáte osviežujúci a rýchly dezert, ktorý osloví všetkých vašich hostí, čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je ideálnou voľbou. Tento zákusok kombinuje bohatú chuť čokolády s prírodnou sladkosťou čučoriedok, a to bez nutnosti piecť v rúre.

Ingrediencie potrebné na zákusok

Na prípravu tohto chutného dezertu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g čokoládových sušienok
  • 100 g masla
  • 400 g smotanového syra
  • 300 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová poleva na ozdobu

Postup prípravy zákusku

Pripravte si tento úžasný zákusok nasledovne:

  1. Na začiatok rozdrvíme čokoládové sušienky na jemný prášok a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Týmto zmesou vyložíme dno formy.
  2. V oddelenej miske vyšľaháme smotanový syr so smotanou na šľahanie, cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nebude zmes hladká a krémová.
  3. Pridáme čučoriedky a jemne ich vmiešame do smotanovej zmesi.
  4. Krém nalejeme na sušienkový základ a uhladíme povrch.
  5. Zákusok dáme na pár hodín do chladničky, aby sa skvele stuhol. Po stuhnutí môžeme povrch ozdobiť čokoládovou polevou.

Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je hotový! Môžete si ho vychutnať s rodinou alebo priateľmi, dokonale chutí a je naozaj rýchly na prípravu.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Bdocolomansky píše:

    Dúfam, že si túto ľahkú a chutnú dezertnú pochúťku užijete!

  2. Rfilc píše:

    Ak hľadáte osviežujúci a rýchly dezert, ktorý osloví všetkých vašich hostí, čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia je ideálnou voľbou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *