Čučoriedkový koláč so snehom

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 300 g čučoriedok
  • 100 g práškového cukru na posypanie

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešame múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
  2. Pridáme maslo a vajce a začneme miesiť, kým sa všetky suroviny nespoja a nevytvoria hladké cesto.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu vyvaľkáme na plechu s použitím pečiaciho papiera a druhú polovicu necháme na chvíľu stranou.
  4. Na vyvaľkanú časť cesta rozložíme čučoriedky, rovnomerne ich rozotrieme po ceste.
  5. Opatrne rozvaľkáme druhú polovicu cesta na plechu a použijeme ju na prikrytie čučoriedok.
  6. Dôkladne spojíme okraje koláča, aby sme zabránili vytékaniu čučoriedok počas pečenia.
  7. Nožom nakrojíme koláč na menšie štvorce, aby sme ho po upečení ľahko rozdelili na jednotlivé kúsky.
  8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút alebo kým koláč nezíska zlatistú farbu.
  9. Necháme koláč vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *