Cuketové fašírky s mletým mäsom

Ak máte radi cuketové fašírky s mletým mäsom, môžem vám priniesť jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mix)
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky strúhanku
  • 1 lyžicu červenej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Cuketové fašírky s mletým mäsom

Postup:

  1. Cukety umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. V prípade, že sú cukety veľmi šťavnaté, môžete ich trochu vymačkať, aby fašírky neboli príliš vlhké.
  2. Mleté mäso premiešajte s nasekanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vajcom, strúhankou, červenou paprikou, soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  3. K fašírkam pridajte nastrúhané cukety a znovu premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a formujte z mäsovej zmesi fašírky vo forme malých plackov.
  5. Fašírky opražte z oboch strán do zlatista a dôkladne prepečte.
  6. Hotové fašírky môžete podávať s obľúbenou prílohou, ako sú napríklad zemiakové pyré, ryža alebo zeleninový šalát.

Dúfam, že si vychutnáte tieto cuketové fašírky s mletým mäsom!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 stredné cukety
  • 300 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo mix)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 vajce
  • 100 g syra (napr. eidam alebo mozzarella) – nastrúhaný
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky (prípadne iné bylinky podľa chuti)
  • olej na opekanie

Postup:

  1. Príprava cukiet: Cukety umyjeme a nastrúhame na hrubo. Ak sú cukety veľmi vodnaté, môžeme ich posoliť a nechať stáť asi 15 minút, potom ich dobre vyžmýkať, aby sme odstránili prebytočnú vodu.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak posekáme alebo nastrúhame. Na panvici ohrejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.

  3. Zmiešanie ingrediencií: V mise zmiešame nastrúhané cukety, mleté mäso, orestovanú cibuľu a cesnak, strúhanku, vajce a nastrúhaný syr. Ochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie skombinovali.

  4. Formovanie fašírok: Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky. Môžu mať akúkoľvek veľkosť, ale odporúčam ich robiť o niečo menšie, aby sa lepšie pripravili.

  5. Opekanie: Na panvici rozohrejeme olej a fašírky opatrne vykladáme na panvicu. Opečieme z každej strany dozlatista, asi 3-4 minúty na každej strane.

  6. Servírovanie: Hotové fašírky pred podávaním necháme na papierovom obrúsku, aby sa odčerpalo prebytočné olej. Podávame teplé, napríklad so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou prílohou.

Tip:

Fašírky sa výborne hodia aj na studeno ako jednohubky alebo do sendvičov. Môžete ich doplniť aj jogurtovým alebo tatárskym dipom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Juraj Sykora píše:

    Kedže som vegetarián skusil som tento recept.Bol som rád,že sa mi vydaril a veľmi prekvapil svojou chuťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *