Ak máte radi cuketové fašírky s mletým mäsom, môžem vám priniesť jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mix)
- 1 cibuľu, jemne nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 1/4 šálky strúhanku
- 1 lyžicu červenej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
Cuketové fašírky s mletým mäsom
Postup:
- Cukety umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. V prípade, že sú cukety veľmi šťavnaté, môžete ich trochu vymačkať, aby fašírky neboli príliš vlhké.
- Mleté mäso premiešajte s nasekanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vajcom, strúhankou, červenou paprikou, soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- K fašírkam pridajte nastrúhané cukety a znovu premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a formujte z mäsovej zmesi fašírky vo forme malých plackov.
- Fašírky opražte z oboch strán do zlatista a dôkladne prepečte.
- Hotové fašírky môžete podávať s obľúbenou prílohou, ako sú napríklad zemiakové pyré, ryža alebo zeleninový šalát.
Dúfam, že si vychutnáte tieto cuketové fašírky s mletým mäsom!
2)
Ingrediencie:
- 2 stredné cukety
- 300 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo mix)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 vajce
- 100 g syra (napr. eidam alebo mozzarella) – nastrúhaný
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky (prípadne iné bylinky podľa chuti)
- olej na opekanie
Postup:
-
Príprava cukiet: Cukety umyjeme a nastrúhame na hrubo. Ak sú cukety veľmi vodnaté, môžeme ich posoliť a nechať stáť asi 15 minút, potom ich dobre vyžmýkať, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak posekáme alebo nastrúhame. Na panvici ohrejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
-
Zmiešanie ingrediencií: V mise zmiešame nastrúhané cukety, mleté mäso, orestovanú cibuľu a cesnak, strúhanku, vajce a nastrúhaný syr. Ochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie skombinovali.
-
Formovanie fašírok: Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky. Môžu mať akúkoľvek veľkosť, ale odporúčam ich robiť o niečo menšie, aby sa lepšie pripravili.
-
Opekanie: Na panvici rozohrejeme olej a fašírky opatrne vykladáme na panvicu. Opečieme z každej strany dozlatista, asi 3-4 minúty na každej strane.
-
Servírovanie: Hotové fašírky pred podávaním necháme na papierovom obrúsku, aby sa odčerpalo prebytočné olej. Podávame teplé, napríklad so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou prílohou.
Tip:
Fašírky sa výborne hodia aj na studeno ako jednohubky alebo do sendvičov. Môžete ich doplniť aj jogurtovým alebo tatárskym dipom.
Dobrú chuť!
Kedže som vegetarián skusil som tento recept.Bol som rád,že sa mi vydaril a veľmi prekvapil svojou chuťou.