Cuketové fašírky s mletým mäsom

Ak ste fanúšikmi cuketových fašíriek s mletým mäsom, rád vám poskytnem jednoduchý návod, ktorý si môžete vyskúšať:

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo ich zmiešanina)
  • 1 cibuľu, nakrájanú na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1 lyžicu sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Cuketové fašírky s mletým mäsom

Postup prípravy:

  1. Cukety dôkladne umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Ak sú cukety veľmi šťavnaté, môžete ich jemne vyžmýkať, aby fašírky neboli príliš vlhké.
  2. Mleté mäso zmiešajte s nastrúhanou cibuľou, rozdrveným cesnakom, vajcom, strúhankou, sladkou paprikou, soľou a korením. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  3. K zmesi pridajte nastrúhané cukety a opäť dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a formujte z mäsovej zmesi fašírky vo forme malých placiek.
  5. Fašírky opražte z oboch strán do zlatista a dôkladne prepečte.
  6. Hotové fašírky môžete servírovať s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiakové pyré, ryža či zeleninový šalát.

Verím, že si pochutnáte na týchto cuketových fašírkach s mletým mäsom!

 

Cuketové fašírky s mletým mäsom - 2

2) Cuketové fašírky s mletým mäsom

Potrebné ingrediencie:

  • 2 stredné cukety
  • 300 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo ich kombinácia)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 vajce
  • 100 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky (alebo iné bylinky podľa vlastnej chuti)
  • olej na opekanie

Pokyny na prípravu:

  1. Príprava cukiet: Cukety umyte a nastrúhajte nahrubo. Ak sú príliš vodnaté, osolte ich a nechajte odstáť asi 15 minút, potom ich dobre vyžmýkajte, aby ste sa zbavili prebytočnej vody.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak posekajte alebo nastrúhajte. Na panvici rozohrejte malé množstvo oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak dozlatista.

    Maková štrúdľa z lístkového cesta

    Maková štrúdľa z lístkového cesta

    Čítať viac »

  3. Zmiešanie ingrediencií: V mise skombinujte nastrúhané cukety, mleté mäso, orestovanú cibuľu s cesnakom, strúhanku, vajce a nastrúhaný syr. Ochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Dobre premiešajte, aby sa suroviny spojili.

  4. Formovanie fašírok: Z pripraveného cesta tvarujte fašírky. Môžete ich urobiť rôznej veľkosti, ale odporúčam ich robiť trošku menšie, aby sa lepšie pripravili.

  5. Opekanie: Na panvici rozohrejte olej a fašírky opatrne položte na rozohriatu panvicu. Opečte z každej strany dozlatista, približne 3-4 minúty na jednu stranu.

  6. Servírovanie: Upečené fašírky pred podávaním položte na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej. Podávajte teplé, napríklad so zeleninovým šalátom alebo prílohou zemiakov.

Tip:

Tieto fašírky sú vynikajúce aj studené, ideálne ako jednohubky alebo do sendvičov. Môžete ich doplniť aj jogurtovým alebo tatárskym dipom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Juraj Sykora píše:

    Kedže som vegetarián skusil som tento recept.Bol som rád,že sa mi vydaril a veľmi prekvapil svojou chuťou.