Cuketové placky s fetou a bylinkami

Ingrediencie:

Na placky:

  • 2 stredné cukety, nastrúhané
  • 150 g feta syra, nastrúhaného
  • 2 vajcia
  • 1/2 cibule, jemne nakrájanej
  • 1/2 šálky strúhanky (alebo múky či ovsených vločiek)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Čerstvá petržlenová vňať a čerstvý kôpor, jemne nakrájané
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa preferencií
  • Olej na vyprážanie

Cuketové placky s fetou a bylinkami

Na tzatziki omáčku:

  • 1 väčšia uhorka, nastrúhaná a dôkladne zbavená prebytočnej šťavy
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • Čerstvá citrónová šťava, podľa chuti
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa preferencií

 

Cuketové placky s fetou a bylinkami

Príprava:

Placky:

Vyprážaná pivová bravčová krkovička

Vyprážaná pivová bravčová krkovička

Čítať viac »

  1. Postrúhajte cukety a vytlačte ich do cedníka, aby ste ich zbavili zbytočnej šťavy.
  2. V miske zmiešajte nastrúhané cukety, nakrájanú cibuľu, nastrúhanú fetu, vajcia, strúhanku, nasekaný cesnak, petržlen a kôpor. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  3. Na panvici si rozohrejte olej na strednom plameni.
  4. Pomocou lyžičky tvarujte cesto a umiestnite ho na rozpálenú panvicu. Vytvorte placky a vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú dôkladne prepečené. Preložte ich na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.

Tzatziki omáčka:

  1. Vyhotovenú, vyžmýkanú uhorku zmiešajte s gréckym jogurtom.
  2. Pridajte pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  3. Omáčku uložte do chladničky aspoň na 30 minút pred podávaním.

Podávanie: Servírujte cuketové placky s tzatziki omáčkou a podľa chuti aj s čerstvým šalátom alebo pečivom.

Tieto cuketové placky s fetou a bylinkami sú vynikajúcou voľbou na letné jedlo, plné chutí a sviežosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *