Tu máte recept na chutné cuketové placky s mrkvou po slovensky:
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 1 stredne veľká mrkva
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka strúhanky
- 2 lyžice strúčikov cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 2 lyžice olivového oleja (na vyprážanie)
Cuketové placky s mrkvou
Postup:
- Cukety umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Mrkvu ošúpte a tiež nastrúhajte.
- Cibuľu nakrájajte na jemné kocky.
- V veľkej miske zmiešajte cukety, mrkvu, cibuľu, vajcia, strúhanku, cesnak, soľ, korenie a oregano. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Lyžicou odoberajte cesto z misy a premiestňujte ho na rozohriatu panvicu. Placky môžete formovať na požadovanú veľkosť. Opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
- Hotové placky presuňte na tanier a nechajte ich okvapkať na obrúsku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávajte ich teplé ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo šalátu.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 2 stredné cukety
- 2 stredné mrkvy
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 50 g strúhaného parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 ČL sušenej majoránky (voliteľne)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava zeleniny: Cukety a mrkvy umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Následne ich jemne osolíme a necháme 10-15 minút odstáť, aby pustili prebytočnú vodu. Po uplynutí tejto doby ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Na panvici na malom množstve oleja osmažíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a chvíľku smažíme, až začne voňať. Odstavíme z ohňa.
-
Zmiešanie ingrediencií: V veľkej miske spojíme nastrúhané cukety a mrkvy, osmaženú cibuľu s cesnakom, vajcia, múku, strúhaný syr, majoránku, soľ a korenie. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili homogénne cesto.
-
Vyprážanie: Na panvici rozpálime olej. Pomocou lyžice naberáme cesto a vytvárame placky, ktoré smažíme z oboch strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany). Placky prekladáme na papierový uterák, aby sme odstránili prebytočný olej.
-
Podávanie: Cuketové placky s mrkvou podávame teplé. Môžeme ich servírovať so zakysanou smotanou, jogurtom alebo obľúbeným dipom.
Tento recept som prvýkrat skušal podľa tohto receptu.Boli skvelé vláčcne a chutné.Odporučam