Cuketové placky s mrkvou

Tu máte recept na chutné cuketové placky s mrkvou po slovensky:

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka strúhanky
  • 2 lyžice strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžice olivového oleja (na vyprážanie)

 

Cuketové placky s mrkvou

Postup:

  1. Cukety umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Mrkvu ošúpte a tiež nastrúhajte.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kocky.
  3. V veľkej miske zmiešajte cukety, mrkvu, cibuľu, vajcia, strúhanku, cesnak, soľ, korenie a oregano. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
  5. Lyžicou odoberajte cesto z misy a premiestňujte ho na rozohriatu panvicu. Placky môžete formovať na požadovanú veľkosť. Opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  6. Hotové placky presuňte na tanier a nechajte ich okvapkať na obrúsku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  7. Podávajte ich teplé ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo šalátu.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 stredné cukety
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL sušenej majoránky (voliteľne)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava zeleniny: Cukety a mrkvy umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Následne ich jemne osolíme a necháme 10-15 minút odstáť, aby pustili prebytočnú vodu. Po uplynutí tejto doby ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Na panvici na malom množstve oleja osmažíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a chvíľku smažíme, až začne voňať. Odstavíme z ohňa.

  3. Zmiešanie ingrediencií: V veľkej miske spojíme nastrúhané cukety a mrkvy, osmaženú cibuľu s cesnakom, vajcia, múku, strúhaný syr, majoránku, soľ a korenie. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili homogénne cesto.

  4. Vyprážanie: Na panvici rozpálime olej. Pomocou lyžice naberáme cesto a vytvárame placky, ktoré smažíme z oboch strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany). Placky prekladáme na papierový uterák, aby sme odstránili prebytočný olej.

  5. Podávanie: Cuketové placky s mrkvou podávame teplé. Môžeme ich servírovať so zakysanou smotanou, jogurtom alebo obľúbeným dipom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Renata píše:

    Tento recept som prvýkrat skušal podľa tohto receptu.Boli skvelé vláčcne a chutné.Odporučam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *