Ak hľadáte návod na čučoriedkovú polievku, som tu pre vás! Tu je ľahký recept:
Čučoriedková polievka
Súčiastky:
- 500 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- 1 stredne veľká cibuľka
- 2 zemiaky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa preferencií
Príprava:
- Cibuľku nasekajte drobno a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
- Do hrnca nalejte zeleninový vývar, pridajte čučoriedky, cibuľku a zemiaky.
- Postavte hrniec na stredne silný oheň a varte, kým zemiaky nezmäknú.
- Až sú zemiaky mäkké, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
- Použite mixér na jemné rozmixovanie obsahu hrnca.
- Vráťte polievku do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Zmiešajte, až pokým sa polievka dobre nezohreje.
- Oochutnajte a dosolte podľa potreby a pridajte korenie.
- Servírujte teplú a vychutnajte si ju!
Dúfam, že sa vám táto čučoriedková polievka zapáči. Prajem dobrú chuť!
2) Cuketovo pórová polievka
Cuketovo pórivá polievka je chutný a osviežujúci pokrm, ideálny pre všetkých, ktorí milujú zdravú stravu. Kombinácia cukety a póru vytvára skvelú jemnú textúru a plnú chuť, ktorú si obľúbite. V tomto recepte vám predstavíme suroviny a postup, ako pripraviť túto výživnú polievku.
Ingrediencie na Cuketovo Pórovú Polievku
Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 stredné cukety
- 1 veľký pór (biela a svetlozelená časť)
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- čerstvé byliny na ozdobu (napr. petržlenová vňať)
Príprava
Najprv si pripravte všetky suroviny. Cukety umyte a nakrájajte na malé kocky. Pór prekrojte na polovicu a nakrájajte na tenké plátky. Zemiaky a cibulu ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak jemne nasekajte.
Na olivovom oleji najprv poduste cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú. Potom pridajte pór a zemiaky. Po niekoľkých minútach pridajte nakrájané cukety a všetko dobre premiešajte. Zalejte zeleninovým vývarom a varte na miernom ohni približne 20 minút, kým nie sú všetky súčiastky mäkké.
Po uvarení polievku rozmixujte na hladko a dochuťte soľou a čiernym korením. Polievku môžete servírovať horúcu, posypanú čerstvými bylinami. Prajem dobrú chuť!