Cuketový prívarok bez smotany

Cuketový prívarok bez smotany. Dnes mi susedka dala pár cukiet, keďže časť mojích nevyrástlo do takej miery ako ich. Ja veľmi rada z nich pripravujem prívarok alebo takú krémovejšiu verziu polievky ale bez smotany poslednú dobu.

Na prípravu cuketového prívaroku bez smotany budete potrebovať:

– 500 g čerstvých cukiet
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti

 

Cuketový prívarok bez smotany

Postup:

1. Cukety očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu s cesnakom.
4. Pridajte nakrájané cukety a za občasného miešania dusíte asi 15-20 minút, kým sa cukety zmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
6. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné jedlo.

Pochutnávku!

 

 

2)

Ak hľadáte zdravý a chutný spôsob, ako začleniť cuketu do svojej stravy, cuketový prívarok bez smotany je skvelou voľbou. Tento recept je jednoduchý na prípravu a poteší nielen vegánov, ale aj každého, kto má rád zeleninové pokrmy. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vám zabezpečí dokonalý výsledok.

Ingrediencie na cuketový prívarok

Na prípravu cuketového prívaroku bez smotany budete potrebovať:

  • 3 stredné cukety
  • 1 veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru

Postup prípravy cuketového prívaroku

Prvým krokom je očistiť a nakrájať cuketu na malé kocky. Na panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu. Smažte do zlato-hnedej farby, potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte vo smažení ďalších 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať. Následne pridajte nakrájanú cuketu a dôkladne premiešajte.

Posypte oreganom, soľou a korením a nalejte zeleninový vývar. Počkajte, kým všetko začne vrieť, potom znížte teplotu a nechajte variť zakryté ďalších 10-15 minút, až kým cuketa nezmäkne, ale zostane chrumkavá.

Takto pripravený cuketový prívarok bez smotany môžete podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavným jedlám. Určite si pochutnáte na jeho čerstvej chuti!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Tsadlonova píše:

    Vyzera to dobre, musim vyskusat.

  2. Roman49 píše:

    Cuketovy privarok je vzdy dobra volba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *