Cuketový prívarok bez smotany. Dnes mi susedka dala pár cukiet, keďže časť mojích nevyrástlo do takej miery ako ich. Ja veľmi rada z nich pripravujem prívarok alebo takú krémovejšiu verziu polievky ale bez smotany poslednú dobu.
Na prípravu cuketového prívaroku bez smotany budete potrebovať:
– 500 g čerstvých cukiet
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti
Cuketový prívarok bez smotany
Postup:
1. Cukety očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu s cesnakom.
4. Pridajte nakrájané cukety a za občasného miešania dusíte asi 15-20 minút, kým sa cukety zmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
6. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné jedlo.
Pochutnávku!
2)
Ak hľadáte zdravý a chutný spôsob, ako začleniť cuketu do svojej stravy, cuketový prívarok bez smotany je skvelou voľbou. Tento recept je jednoduchý na prípravu a poteší nielen vegánov, ale aj každého, kto má rád zeleninové pokrmy. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vám zabezpečí dokonalý výsledok.
Ingrediencie na cuketový prívarok
Na prípravu cuketového prívaroku bez smotany budete potrebovať:
- 3 stredné cukety
- 1 veľkú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky zeleninového vývaru
Postup prípravy cuketového prívaroku
Prvým krokom je očistiť a nakrájať cuketu na malé kocky. Na panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu. Smažte do zlato-hnedej farby, potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte vo smažení ďalších 1-2 minúty, kým cesnak nezačne voňať. Následne pridajte nakrájanú cuketu a dôkladne premiešajte.
Posypte oreganom, soľou a korením a nalejte zeleninový vývar. Počkajte, kým všetko začne vrieť, potom znížte teplotu a nechajte variť zakryté ďalších 10-15 minút, až kým cuketa nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
Takto pripravený cuketový prívarok bez smotany môžete podávať samostatne alebo ako prílohu k hlavným jedlám. Určite si pochutnáte na jeho čerstvej chuti!
Vyzera to dobre, musim vyskusat.
Super recept, skusim na obed.
Cuketovy privarok je vzdy dobra volba.