Cukety plnené dubákmi

Cukety plnené hríbikmi:

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 200 g hríbov hríbik (alebo iné hlivovité huby)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 šálky uvarenej ryže (najlepšie bulhurská ryža)
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. parmezán)
  • Olivový olej na smaženie

 

Cukety plnené hríbikmi

Postup:

Kuracie prsia do rúry

Kuracie prsia do rúry

Čítať viac »

  1. Príprava cukiet:
    • Cukety dôkladne umyj a rozrež na polovice pozdĺžne. Vydlab stred s lyžičkou, aby sa vytvorila dutina na plnenie. Vydlabané časti odlož bokom.
  2. Príprava húb a plnky:
    • Hríby dôkladne umy a nasekaj na malé kúsky.
    • Na panvici zohrej olej a osmaž na ňom cibuľu a cesnak do zlatista.
    • Pridaj nasekané hríby a praž ich, pokiaľ sa neodparí nadbytočná vlhkosť a huby začnú získať zlatistú farbu.
    • Pridaj sušené oregano, nakrájanú paradajku a uvarenú ryžu. Všetko spolu dobre premiešaj. Dochutí soľou a čiernym korením podľa preferencie. Nech plnka mierne vychladne.
  3. Plnenie cukiet:
    • Vydlabané cukety naplň pripravenou plnkou. Na každú polovicu nasyp strúhaný syr.
  4. Pečenie:
    • Cukety polož na plech potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
    • Peč v predhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút, kým nie sú cukety mäkké a plnka sa prehreje.
  5. Servírovanie:
    • Cukety plnené hríbikmi podávaj teplé ako hlavný chod alebo ako prílohu. Môžeš ich podávať aj s čerstvým šalátom.

Tento recept ponúka zmes zdravých a chutných surovín. Cukety plnené hríbikmi predstavujú výživnú prílohu alebo chutné hlavné jedlo pre všetkých, ktorí si radi vychutnávajú huby a zeleninu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Apostolka píše:

    Cukety plnené dubákmi sú skvelým príkladom, ako môžete skombinovať zdravú zeleninu s chuťou lesných húb. Dubáky dodajú jedlu bohatú, zemitú príchuť, ktorá sa perfektne dopĺňa s jemnou textúrou cukiet.
    Príprava je jednoduchá a takáto kombinácia je ideálna na letné grilovanie alebo ako ľahká večera. Odporúčam pridať aj bylinky ako tymián alebo petržlen, ktoré ešte viac podčiarknu prírodné chutě. Tento recept určite ocenia milovníci húb aj zeleniny!

  2. Anešska píše:

    Ahoj! Mám ráda cukety plnené dubákmi, sú tak chutné a zdravé! Určite ich skúste pripraviť doma, je to veľmi jednoduché a rýchle. Vaša rodina bude milovať túto lahodnú pochúťku. Prijemný obed všetkým!

  3. Danesa píše:

    Ahoj! Miluju cukety plnené dubákmi, jsou tak chutné a zdravé. Mám ráda, jak se jejich chuť skvěle doplňuje s dubáky. Určitě je budu vařit znovu a znovu! Díky za recept!

  4. Vuliča píše:

    Cukety plnené dubákmi sú skvelou voľbou pre večeru.
    Táto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé. Určite by si mal/a vyskúšať tento recept a užiť si lahodnú chuť cukiet a dubákov spolu. Aspoň aj to tak vidím.