Ak chcete pripraviť cuketové plnky plnené mletým mäsom, nasledujte tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké cukety
  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej zemanej zmesi
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 konzerva paradajkového pretlaku (400 g)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhanej syra, na posypanie
  • Petržlen na ozdobenie (voliteľné)

 

Cukety plnené mletým mäsom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Cuketu umyte a rozkrojte pozdĺžne na polovicu. Vnútorné jadierka vydlabte lyžičkou tak, aby ste vytvorili dutinky, do ktorých budete mäsovú zmes plniť.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až sa zľahka zarumení. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania dusite, kým mäso nie je dostatočne prepečené.
  4. Do mäsa pridajte paradajkový pretlak, oregano, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť pár minút.
  5. Vzniknutú mäsovú zmes použite na naplnenie vydlabaných cukiet. Plnky usporiadajte do pekáča a posypte ich strúhaným syrom.
  6. Vložte pekáč do vyhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým cukety nezmäknú a syr sa na nich napečie.
  7. Po upečení ozdobte pokrm čerstvo nasekaným petržlenom a podávajte ešte teplé.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave vynikajúcich cuketových plných s mletým mäsom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *