Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou

 

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou predstavuje osviežujúci a zdravý pokrm, ktorý skvele doplní letné jedlá. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 2 cvikly (olúpané a nastrúhané)
  • 2 uhorky (olúpané a nastrúhané)
  • 1 malá cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie

 

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou

Príprava:

  1. V miske skombinujte nastrúhané cvikly, uhorky a nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  3. Pridajte soľ a korenie v takom pomere, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu podnebiu.
  4. Na vrch posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento šalát si môžete vychutnať samostatne alebo ho servírovať ako prílohu k rôznym pokrmom. Má vynikajúcu sviežu a kyslú príchuť, ktorá vaše chute určite poteší. Prajeme dobrú chuť!

Poctivá kulajda s hubami

Poctivá kulajda s hubami

Čítať viac »

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou-2

2) Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou je osviežujúci a výživný pokrm, ktorý dokonale doplní vaše jedlá. Príprava je jednoduchá a zaručuje lahodnú kombináciu chutí a farieb na vašom stole. Tento šalát môžete vychutnať ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.

Ingrediencie na cviklovo-uhorkový šalát

Na výrobu šalátu budete potrebovať:
– 2 stredne veľké cvikle
– 1-2 uhorky
– 200 g kyslej smotany
– 1 lyžicu petržlenovej vňate
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžičku citrónovej šťavy

Postup prípravy

1. Najprv dôkladne umyte cviklu a varte ju v osolenej vode približne 45 minút, kým nebude mäkká. Po uvarení ju nechajte vychladnúť a potom olúpte.
2. Medzitým umyte uhorky a nakrájajte ich na tenké plátky.
3. V mise zmiešajte nakrájanú cviklu a uhorky.
4. Pridajte kyslú smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
5. Poriadne premiešajte, aby sa chute prepojili navzájom.
6. Pred podávaním nechajte šalát odpočívať aspoň 30 minút v chladničke, aby sa chute rozvinuli.
7. Servírujte studené a vychutnajte si jeho osviežujúcu chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Avatar of Kubik Ivan Kubik Ivan píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!

  2. Avatar of Asmrek Asmrek píše:

    Tento salat mam rad, uz teraz sa tesim na jeho pripravu!