Divinový jus - omáčka

Samozrejme, tu máte návod na prípravu omáčky z divinového vývaru – po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g divinového mäsa (napr. srnčie alebo jelenie)
  • 2 cibule, nakrájané na jemné kocôčky
  • 2 stonky zeleru, nasekané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 500 ml vývaru (preferujte divinový alebo zeleninový)
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml smotany na prípravu jedál
  • 2 lyžice masla
  • čerstvé bylinky (napr. tymián, rozmarín), nasekané na drobno
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu

 

Divinový jus – omáčka

Postup:

  1. Zohrejte hlbokú panvicu alebo hrniec na stredne silnom ohni a rozpustite v ňom maslo.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezačnú voňať a získať zlatistú farbu.
  3. Pridajte divinové mäso a restujte, kým zmení farbu na vonkajšej strane.
  4. Pridajte zeler a mrkvu a premiešajte, aby sa zelenina spojila s mäsom.
  5. Znížte teplotu a pridajte červené víno. Nechajte ho vyvariť a mäso pomaly dusíte v aromatických príchutiach.
  6. Pridajte vývar a nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 30-40 minút, kým mäso nie je jemné.
  7. Po uvarení vyberte mäso z omáčky a uchovajte ho v teple.
  8. Preceďte omáčku cez sitko alebo júpodobné príbory a vráťte ju späť na oheň.
  9. Pridajte smotanu na varenie, čerstvé bylinky a dochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  10. Nechajte variť ešte niekoľko minút, kým sa omáčka dobre nezahustí.
  11. Podávajte divinový jus k mäsovému pokrmu a vychutnajte si ho!

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného divinového jusu – omáčky. Prajem dobrú chuť!

 

Divinový jus - omáčka - 2

Bravčová krkovička na horčici

Bravčová krkovička na horčici

Čítať viac »

2) Divinový jus – omáčka

Divinový jus je bohatá a lahodná omáčka, ktorá skvele doplní akýkoľvek pokrm z diviny. Jeho aromatická príchuť a hustá konzistencia robia z tejto omáčky vynikajúceho partnera k rôznym druhom mäsových jedál. V tomto článku vám predstavíme recept na divinový jus, ktorý si zamilujete!

Na prípravu tejto omáčky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g divinového vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička koreninovej zmesi (napr. rozmarín, tymián)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy divinového jus

Začnite tým, že na panvici zohrejete olej a pridáte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich do zlatista. Potom pridajte na kolečka nakrájanú mrkvu a restujte ešte 5 minút.

Následne pridajte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Potom pridajte divinový vývar, koreninovú zmes, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 30 minút, až kým nezíska hustú konzistenciu.

Divinový jus je hotový, keď je lahodný a správne zredukovaný. Podávajte ho teplý, ideálne s roastbeefom alebo pečenými steakmi z diviny. Prajeme veľa šťastia pri varení a nezabudnite si vychutnať túto vynikajúcu omáčku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Miriam123 píše:

    Tento recept na divinový jus je skvelý! Naozaj sa mi páči, ako sú všetky ingrediencie dokonale kombinované. Určite ho vyskúšam pri najbližšej rodinnej večeri. Ďakujem za zdieľanie, už teraz sa teším na tú úžasnú chuť!

  2. Kocurik88 píše:

    Wow, divinový jus vyzerá fantasticky! Nikdy som ho nejedol, ale podľa tohto receptu to určite vyskúšam. Tieto vône a chute ma už lákajú. Dúfam, že sa mi podarí urobiť ho rovnako dobre ako na obrázku!

  3. JankoM píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Rád varím a divinový jus vyzerá veľmi chutne. Určite si ho pripravím k večeri. Dúfam, že moji hostia budú nadšení! Ďakujem za inšpiráciu.

  4. ZelenyDino píše:

    Skvelý recept! Divinový jus je moja obľúbená omáčka a tento postup je veľmi jednoduchý a jasný. Už sa neviem dočkať, kedy si túto pochúťku pripravím doma. Určite to bude lahodné jedlo pre celú rodinu!

  5. Svetlonoska píše:

    Tento divinový jus vyzerá neuveriteľne chutne! Mám rada varenie a tento recept ma nadchol. Kombinácia s červeným vínom a bylinkami znie ako dokonalá harmónia chutí. Vďaka za skvelý tip na večeru!

  6. RoboKuchynka píše:

    Musím povedať, že tento recept ma veľmi zaujal! Divinový jus je niečo, čo chcem vyskúšať už dlhšie. Dôkladný postup a krásna prezentácia sú presne to, čo potrebujem na varenie pre rodinu.

  7. PetrikHrac píše:

    ‚Divinový jus‘ – aké zaujímavé slovo! Tento recept ma inšpiroval skúsiť niečo nové v kuchyni. Som si istý, že výsledok bude úžasný a všetci budú nadšení z chuti tejto omáčky!

  8. _Sarka_21_ píše:

    ‚Wow, ten divinový jus vyzerá tak lákavo!‘ Mám rada rôzne omáčky a táto sa mi páči najviac! Vďaka za podrobnosti o príprave – určite ju vyskúšam počas víkendu.

  9. _MaestroTom_ píše:

    ‚Skvelý príspevok!‘ Divinový jus je perfektnou voľbou pre každý špeciálny večer s priateľmi alebo rodinou. Teším sa na prípravu tejto omáčky podľa vášho receptu – určite bude hitom na stole!

  10. __Lila_Star__ píše:

    Zatiaľ som nikdy nerobila divinový jus, ale po prečítaní tohto článku mám veľkú chuť to skúsiť! Recept vyzerá jednoducho a zároveň chutne. Ďakujem za tipy – už teraz mám hlad!