Samozrejme, tu máte návod na prípravu omáčky z divinového vývaru – po slovensky:
Suroviny:
- 500 g divinového mäsa (napr. srnčie alebo jelenie)
- 2 cibule, nakrájané na jemné kocôčky
- 2 stonky zeleru, nasekané na malé kúsky
- 2 mrkvy, na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 500 ml vývaru (preferujte divinový alebo zeleninový)
- 200 ml červeného vína
- 200 ml smotany na prípravu jedál
- 2 lyžice masla
- čerstvé bylinky (napr. tymián, rozmarín), nasekané na drobno
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
Divinový jus – omáčka
Postup:
- Zohrejte hlbokú panvicu alebo hrniec na stredne silnom ohni a rozpustite v ňom maslo.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezačnú voňať a získať zlatistú farbu.
- Pridajte divinové mäso a restujte, kým zmení farbu na vonkajšej strane.
- Pridajte zeler a mrkvu a premiešajte, aby sa zelenina spojila s mäsom.
- Znížte teplotu a pridajte červené víno. Nechajte ho vyvariť a mäso pomaly dusíte v aromatických príchutiach.
- Pridajte vývar a nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 30-40 minút, kým mäso nie je jemné.
- Po uvarení vyberte mäso z omáčky a uchovajte ho v teple.
- Preceďte omáčku cez sitko alebo júpodobné príbory a vráťte ju späť na oheň.
- Pridajte smotanu na varenie, čerstvé bylinky a dochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Nechajte variť ešte niekoľko minút, kým sa omáčka dobre nezahustí.
- Podávajte divinový jus k mäsovému pokrmu a vychutnajte si ho!
Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného divinového jusu – omáčky. Prajem dobrú chuť!
2) Divinový jus – omáčka
Divinový jus je bohatá a lahodná omáčka, ktorá skvele doplní akýkoľvek pokrm z diviny. Jeho aromatická príchuť a hustá konzistencia robia z tejto omáčky vynikajúceho partnera k rôznym druhom mäsových jedál. V tomto článku vám predstavíme recept na divinový jus, ktorý si zamilujete!
Na prípravu tejto omáčky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g divinového vývaru
- 200 ml červeného vína
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička koreninovej zmesi (napr. rozmarín, tymián)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy divinového jus
Začnite tým, že na panvici zohrejete olej a pridáte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich do zlatista. Potom pridajte na kolečka nakrájanú mrkvu a restujte ešte 5 minút.
Následne pridajte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Potom pridajte divinový vývar, koreninovú zmes, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 30 minút, až kým nezíska hustú konzistenciu.
Divinový jus je hotový, keď je lahodný a správne zredukovaný. Podávajte ho teplý, ideálne s roastbeefom alebo pečenými steakmi z diviny. Prajeme veľa šťastia pri varení a nezabudnite si vychutnať túto vynikajúcu omáčku!