Jelení guláš s knedľou (haluškou) je skvelé tradičné jedlo. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 600 g jelenieho mäsa, nakrájaného na kúsky
- 2 cibule, nakrájané na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice oleja
- 500 ml silného vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 bobkové listy
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Jelení guláš s knedľou
Postup:
- Mäso osolte a okoreňte.
- V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak.
- Pridajte mäso a opražte z oboch strán, kým nezarumení.
- Pridajte múku a premiešajte, aby vznikla svetlohnedá omáčka.
- Postupne prilievajte vývar a víno, premiešajte a nechajte variť.
- Pridajte bobkové listy, rasce a papriku.
- Variť guláš na miernom ohni, pod pokrievkou, asi hodinu a pol, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa nezhustí.
- Počas varenia občas premiešajte a prípadne podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Knedle (halušky) môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného receptu, či už ide o strúhankové, zemiakové alebo iné. Po uvarí guláša stačí pripraviť knedle (halušky), ktoré si môžete servírovať spolu s jelením gulášom. Dobrú chuť!