Ingrediencie:
– 500g jemnej múky
– 1 blok čerstvého droždia
– 300ml teplej vody
– 1 čajová lyžička soli
– 1 lyžica oleja
Domáca bageta
Postup:
1. Rozpustite droždie vo vode a počkajte, kým sa nezačnú tvoriť bublinky.
2. Do misy preosejte múku a pridajte rozpustené droždie, soľ a olej.
3. Rukami spracujte cesto a nechajte ho kysnúť, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
4. Spracované cesto rozdeľte na 2-3 časti a formujte ich do tvaru bagiet.
5. Bagety položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte asi 30 minút vykysnúť.
6. Predhrejte rúru na 200 °C a pečte bagety približne 25-30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
7. Po upečení vyberte bagety z rúry a nechajte ich chladnúť na mriežke.
Tip: Bagety môžete podľa vlastnej chuti posypať semienkami, soľou alebo bylinkami. Podávajte s maslom, syrom alebo domácim džemom. Prajeme dobrú chuť!