Ingrediencie:
– 500g hladkej múky
– 1 kocka čerstvého droždia
– 300ml teplej vody
– 1 lyžička soli
– 1 lyžica oleja
Domáca bageta
Postup:
1. Rozpustite droždie vo vode a nechajte ho kým sa začnú vytvárať bublinky.
2. Do misy preosejte múku a pridajte rozpustené droždie, soľ a olej.
3. Vypracujte cesto rukami a nechajte ho kým nezdvojnásobí svoj objem.
4. Vypracované cesto rozdelte na 2-3 časti a formujte ich na bagetové štrúdľe.
5. Bagety uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich prirásť ešte asi 30 minút.
6. Rúru predhrejte na 200 °C a bagety pečte asi 25-30 minút, kým nebudú pekne zlaté.
7. Hotové bagety vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť na mriežke.
Tip: Bagety môžete podľa chuti posypať semienkami, soľou alebo bylinkami. Podávajte s maslom, syrom alebo s domácim džemom. Dobrú chuť!