Domáca mortadela na špagety

Tu je jednoduchý recept na domácu mortadelu s cestovinami na spôsob Slovenska:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 gramov bravčového alebo hovädzieho tuku
  • 250 gramov bravčovej šunky
  • 250 gramov čiernej slaniny z bravčového mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL soli
  • Balíček špagiet
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Domáca mortadela k špagetám

Postup:

Pórová polievka s vajcom

Pórová polievka s vajcom

Čítať viac »

  1. Mäso, šunku a slaninu nakrájajte na menšie časti a vložte do mlynčeka na mäso.
  2. Pridajte strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Všetko dôkladne zmixujte do hladkej konzistencie.
  3. Zmesou naplňte paštétové formy alebo iné vhodné nádoby. Posypte hladkou múkou, aby sa povrch nelepilo.
  4. Na sporáku si pripravte veľký hrniec s vriacou vodou a osolte ju. Varte špagety podľa inštrukcií na obale, až pokým nebudú al dente.
  5. Počas varenia špagiet dajte paštétu variť na pare.
  6. Po uplynutí 1 hodiny by mala paštéta získať pevnú konzistenciu. Vytiahnite ju z parného hrnca a nechajte vychladnúť.
  7. Akonáhle sú špagety hotové, sceďte ich a servírujte na tanieri.
  8. Mortadelu nakrájajte na kúsky a pridajte k rokovaným cestovinám.
  9. Dochutíte soľou a čerstvo mletým korením podľa chuti.
  10. Dobrú chuť!

Takto pripravíte domácu mortadelu so špagetami v tradičnom slovenskom štýle. Dúfam, že si na tomto jedle pochutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *