Tu je jednoduchý recept na domácu mortadelu s cestovinami na spôsob Slovenska:
Potrebné ingrediencie:
- 250 gramov bravčového alebo hovädzieho tuku
- 250 gramov bravčovej šunky
- 250 gramov čiernej slaniny z bravčového mäsa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL soli
- Balíček špagiet
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Domáca mortadela k špagetám
Postup:
- Mäso, šunku a slaninu nakrájajte na menšie časti a vložte do mlynčeka na mäso.
- Pridajte strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Všetko dôkladne zmixujte do hladkej konzistencie.
- Zmesou naplňte paštétové formy alebo iné vhodné nádoby. Posypte hladkou múkou, aby sa povrch nelepilo.
- Na sporáku si pripravte veľký hrniec s vriacou vodou a osolte ju. Varte špagety podľa inštrukcií na obale, až pokým nebudú al dente.
- Počas varenia špagiet dajte paštétu variť na pare.
- Po uplynutí 1 hodiny by mala paštéta získať pevnú konzistenciu. Vytiahnite ju z parného hrnca a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle sú špagety hotové, sceďte ich a servírujte na tanieri.
- Mortadelu nakrájajte na kúsky a pridajte k rokovaným cestovinám.
- Dochutíte soľou a čerstvo mletým korením podľa chuti.
- Dobrú chuť!
Takto pripravíte domácu mortadelu so špagetami v tradičnom slovenskom štýle. Dúfam, že si na tomto jedle pochutnáte!