Tu je jednoduchý recept na domácu mortadelu s cestovinami na šl Slovenska:
Potrebné suroviny:
- 250 gramov bravčovej alebo hovädzej masti
- 250 gramov bravčovej šunky
- 250 gramov bravčovej čiernej slaniny
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL soli
- Balíček špagiet
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Domáca mortadela na špagety
Postup:
- Mäso, šunku a slaninu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do mlynčeka na mäso.
- Pridajte strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Zmiešajte do hladkej hmoty.
- Zmesou plnite paštétové misky alebo vhodný kontajner. Posypte hladkou múkou, aby sa povrch nepriľnavil.
- Pripravte si väčší hrnec s vriacou vodou a osolte ju. Varte špagety podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente.
- Počas varenia špagiet dajte paštétu variť na paru v pareni.
- Po 1 hodine paštéta dostane pevnú štruktúru. Vytiahnite ju z pary a nechajte jej vychladnúť.
- Keď sú špagety hotové, scedíme ich a servírujeme na tanieri.
- Nahtarajte domácu mortadelu na kúsky a pridajte k cestovinám.
- Dochutite soľou a čerstvo mletým korením podľa potreby.
- Dobrú chuť!
Toto je recept na domácu mortadelu s cestovinami v slovenskom štýle. Dúfam, že si túto tradičnú jedlá pochutnáte!