Domáca mortadela na špagety

Tu je jednoduchý recept na domácu mortadelu s cestovinami na šl Slovenska:

Potrebné suroviny:

  • 250 gramov bravčovej alebo hovädzej masti
  • 250 gramov bravčovej šunky
  • 250 gramov bravčovej čiernej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL soli
  • Balíček špagiet
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Domáca mortadela na špagety

Postup:

  1. Mäso, šunku a slaninu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do mlynčeka na mäso.
  2. Pridajte strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Zmiešajte do hladkej hmoty.
  3. Zmesou plnite paštétové misky alebo vhodný kontajner. Posypte hladkou múkou, aby sa povrch nepriľnavil.
  4. Pripravte si väčší hrnec s vriacou vodou a osolte ju. Varte špagety podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente.
  5. Počas varenia špagiet dajte paštétu variť na paru v pareni.
  6. Po 1 hodine paštéta dostane pevnú štruktúru. Vytiahnite ju z pary a nechajte jej vychladnúť.
  7. Keď sú špagety hotové, scedíme ich a servírujeme na tanieri.
  8. Nahtarajte domácu mortadelu na kúsky a pridajte k cestovinám.
  9. Dochutite soľou a čerstvo mletým korením podľa potreby.
  10. Dobrú chuť!

Toto je recept na domácu mortadelu s cestovinami v slovenskom štýle. Dúfam, že si túto tradičnú jedlá pochutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *