Domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku (Bio)

Ak hľadáte recept na domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku, tu je jednoduchý spôsob, ako si ho pripraviť:

Suroviny:

  • 2 väčšie zväzky medvedieho cesnaku (bio)
  • 1 liter vody
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku (Bio)

Postup:

  1. Medvedí cesnak dôkladne umyte a odstráňte hrubé stonky.
  2. Do hrnca nalejte vodu a pridajte medvedí cesnak.
  3. Privarte k varu a potom znížte teplotu na strednú a nechajte variť asi 20 minút, kým cesnak nezmäkne.
  4. Počas varenia môžete podľa chuti pridávať soľ a korenie.
  5. Po 20 minútach varenia hrniec odstavte a nechajte obsah vychladnúť.
  6. Keď je bujón dostatočne vychladený, prelejte ho cez sitko, aby ste odstránili pevné zvyšky medvedieho cesnaku.
  7. Bujón môžete servírovať teplý alebo ho môžete použiť ako základ pre svoje obľúbené polievky a jedlá.

Je dôležité mať na pamäti, že medvedí cesnak má silnú chuť, takže množstvo použité v recepte môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Užite si domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku (bio)!

 

2)

Ingrediencie:

  • 150 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 väčší zeler (korene)
  • 1 väčší pórek
  • 1 cibula
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 2-3 bobkové listy
  • 10-15 čiernych korení
  • 1,5 l vody
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Príprava zeleniny: Očistite všetku zeleninu. Mrkvu, zeler a pór narežte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte na štvrťky. Čerstvý medvedí cesnak prepláchnite pod tečúcou vodou a nasekajte nadrobno.

  2. Smaženie: V hrnci na strednom ohni rozohrejte trošku oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju do sklovita. Pridajte mrkvu, zeler a pórek, a restujte ďalších 5-7 minút.

  3. Varte dále: Pridajte nasekaný medvedí cesnak, strúčiky cesnaku (celé alebo nakrájané) a všetky bylinky. Pomiešajte a nechajte chvíľu restovať, aby sa uvoľnila ich aróma.

  4. Pridanie vody: Zalejte všetko vodou, pridajte bobkové listy, čierne korenie a soľ. Dobre premiešajte a privedte do varu.

  5. Varte: Znížte teplo na minimum a nechajte bujón variť prikrytý približne 1,5 až 2 hodiny. Občas premiešajte a ochutnajte, či potrebujete pridať ďalšiu soľ.

  6. Scedenie: Po uvarení bujón preceďte cez jemné sitko alebo plátno do čistej nádoby. Môžete stlačiť zeleninu, aby ste vytiahli všetku arómu.

  7. Uschovanie: Hotový bylinkový bujón môžete skladovať v chladničke v uzavretých nádobách alebo si ho môžete zamraziť do formičiek na ľad pre jednoduché použitie.

  8. Použitie: Tento bujón je výborný základ na polievky, omáčky alebo ako ochucovadlo do rôznych jedál.

Tipy:

  • Ak máte radi iné bylinky, môžete pridať aj petržlen, bazalku alebo oregano podľa chuti.
  • V prípade, že nemáte čerstvý medvedí cesnak, môžete použiť aj sušený, avšak čerstvý dodá lepšiu chuť.

Užite si jedinečnú chuť a arómu domáceho bylinkového bujónu!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Cecília píše:

    Ako stále hovorím a píšem, najlepší je ak máte domáci medvedí cesnak.

  2. Olin píše:

    Chutné, dobré a jednoduché. Skvelá rada na obedik.

  3. Kvetinka123 píše:

    Wow, tento recept na bylinkový bujón z medvedieho cesnaku vyzerá fantasticky! Milujem, keď si môžem pripraviť niečo zdravé a chutné doma. Určite to vyskúšam. Ďakujem za skvelý tip!

  4. ZelenýRytier píše:

    Super nápad! Medvedí cesnak je úžasný a určite dodá bujónu skvelú chuť. Už sa teším, až to pripravím pre rodinu. Kto by odmietol taký lahodný a zdravý pokrm? Skvelé!

  5. JasnéSlnečko píše:

    Tento recept ma nadchol! Domáci bylinkový bujón je presne to, čo potrebujem na ochutenie svojich polievok. Medvedí cesnak je super zdravý a určite mu dodá výnimočnú chuť. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. MilaSova píše:

    To znie veľmi chutne! Milujem varenie s prírodnými ingredienciami a medvedí cesnak je skvelý spôsob, ako obohatiť jedlo o vitamíny. Určite to vyskúšam už tento víkend. Super recept!

  7. VeselýJanko píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Medvedí cesnak má takú jedinečnú chuť a som rád, že sa dá ľahko pripraviť doma. Už sa teším na všetky polievky, ktoré s tým urobím. Skvelé tipy!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *