Ak hľadáte recept na domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku, tu je jednoduchý spôsob, ako si ho pripraviť:
Suroviny:
- 2 väčšie zväzky medvedieho cesnaku (bio)
- 1 liter vody
- soľ a korenie podľa chuti
Domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku (Bio)
Postup:
- Medvedí cesnak dôkladne umyte a odstráňte hrubé stonky.
- Do hrnca nalejte vodu a pridajte medvedí cesnak.
- Privarte k varu a potom znížte teplotu na strednú a nechajte variť asi 20 minút, kým cesnak nezmäkne.
- Počas varenia môžete podľa chuti pridávať soľ a korenie.
- Po 20 minútach varenia hrniec odstavte a nechajte obsah vychladnúť.
- Keď je bujón dostatočne vychladený, prelejte ho cez sitko, aby ste odstránili pevné zvyšky medvedieho cesnaku.
- Bujón môžete servírovať teplý alebo ho môžete použiť ako základ pre svoje obľúbené polievky a jedlá.
Je dôležité mať na pamäti, že medvedí cesnak má silnú chuť, takže množstvo použité v recepte môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Užite si domáci bylinkový bujón z medvedieho cesnaku (bio)!
2)
Ingrediencie:
- 150 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 väčší zeler (korene)
- 1 väčší pórek
- 1 cibula
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušeného majoránu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 2-3 bobkové listy
- 10-15 čiernych korení
- 1,5 l vody
- Soľ podľa chuti
Postup:
-
Príprava zeleniny: Očistite všetku zeleninu. Mrkvu, zeler a pór narežte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte na štvrťky. Čerstvý medvedí cesnak prepláchnite pod tečúcou vodou a nasekajte nadrobno.
-
Smaženie: V hrnci na strednom ohni rozohrejte trošku oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju do sklovita. Pridajte mrkvu, zeler a pórek, a restujte ďalších 5-7 minút.
-
Varte dále: Pridajte nasekaný medvedí cesnak, strúčiky cesnaku (celé alebo nakrájané) a všetky bylinky. Pomiešajte a nechajte chvíľu restovať, aby sa uvoľnila ich aróma.
-
Pridanie vody: Zalejte všetko vodou, pridajte bobkové listy, čierne korenie a soľ. Dobre premiešajte a privedte do varu.
-
Varte: Znížte teplo na minimum a nechajte bujón variť prikrytý približne 1,5 až 2 hodiny. Občas premiešajte a ochutnajte, či potrebujete pridať ďalšiu soľ.
-
Scedenie: Po uvarení bujón preceďte cez jemné sitko alebo plátno do čistej nádoby. Môžete stlačiť zeleninu, aby ste vytiahli všetku arómu.
-
Uschovanie: Hotový bylinkový bujón môžete skladovať v chladničke v uzavretých nádobách alebo si ho môžete zamraziť do formičiek na ľad pre jednoduché použitie.
-
Použitie: Tento bujón je výborný základ na polievky, omáčky alebo ako ochucovadlo do rôznych jedál.
Tipy:
- Ak máte radi iné bylinky, môžete pridať aj petržlen, bazalku alebo oregano podľa chuti.
- V prípade, že nemáte čerstvý medvedí cesnak, môžete použiť aj sušený, avšak čerstvý dodá lepšiu chuť.
Užite si jedinečnú chuť a arómu domáceho bylinkového bujónu!
Ako stále hovorím a píšem, najlepší je ak máte domáci medvedí cesnak.
Chutné, dobré a jednoduché. Skvelá rada na obedik.
Wow, tento recept na bylinkový bujón z medvedieho cesnaku vyzerá fantasticky! Milujem, keď si môžem pripraviť niečo zdravé a chutné doma. Určite to vyskúšam. Ďakujem za skvelý tip!
Super nápad! Medvedí cesnak je úžasný a určite dodá bujónu skvelú chuť. Už sa teším, až to pripravím pre rodinu. Kto by odmietol taký lahodný a zdravý pokrm? Skvelé!
Tento recept ma nadchol! Domáci bylinkový bujón je presne to, čo potrebujem na ochutenie svojich polievok. Medvedí cesnak je super zdravý a určite mu dodá výnimočnú chuť. Ďakujem za inšpiráciu!
To znie veľmi chutne! Milujem varenie s prírodnými ingredienciami a medvedí cesnak je skvelý spôsob, ako obohatiť jedlo o vitamíny. Určite to vyskúšam už tento víkend. Super recept!
Ďakujem za tento úžasný recept! Medvedí cesnak má takú jedinečnú chuť a som rád, že sa dá ľahko pripraviť doma. Už sa teším na všetky polievky, ktoré s tým urobím. Skvelé tipy!