Držková polievka s hlivami

Ak hľadáte recept na hubovú polievku, môžem vám poskytnúť nasledujúci návod:

Suroviny:

  • 500 g drvených hlivov
  • 1 väčšia cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 stredne veľké zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor 

 

Držková polievka s hlivami

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte trochu oleja a opražte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa lepiť na dno hrnca.
  2. Pridajte drvené hlivy a varíme ich pár minút, kým nezosvietenia.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte ich zeleninovým vývarom.
  4. Varte polievku na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú (trvá to asi 15-20 minút).
  5. Použite mixér na hladké rozmixovanie polievky. Ak chcete, aby mala polievka hrubšiu konzistenciu, nemixujte ju úplne hladkú.
  6. Vráťte polievku späť na oheň a pridajte smotanu na varenie. Zohrejte ju na miernom ohni, aby sa všetko dobre premiešalo.
  7. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Podávajte horúcu polievku s kôprom alebo petržlenom na ozdobenie.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto chutnej hlivovej polievke! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Držková polievka je jedným z najobľúbenejších jedál v slovenskej kuchyni. V mnohých rodinách sa pripravuje ako tradičný pokrm, ktorý má svoje nezameniteľné miesto na stole. Dnes si ukážeme, ako pripraviť túto lahodnú polievku s pridaním hlivy, ktorá dodá jedlu špeciálnu chuť a textúru.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na túto vynikajúcu držkovú polievku s hlivami budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g držiek
  • 200 g hlivy
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 400 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Začnite tým, že si dôkladne umyjete a pripravíte držky. Uvarte ich do mäkka. Potom si na panvici opečte na drobno nakrájanú cibuľu a pridajte k nej na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Smažte, kým zelenina nezmäkne.

Pridajte nakrájané hlivy a čerstvý cesnak, a varte ešte niekoľko minút. Potom pridajte varené držky a tranformovaný vývar. Celú polievku dochuťte mletou paprikou, soľou a korením.

Nechajte polievku variť na miernom ohni, aby sa všetky chute prepojili. Po približne 30 minútach máte hotovú držkovú polievku s hlivami, ktorá sa výborne hodí na chladnejšie dni.

Na záver podávajte s čerstvým chlebom a užívajte si jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj zahreje a poteší vaše chuťové poháriky!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Kamil23 píše:

    Ďakujem za skvelý recept na držkovú polievku s hlivami! Určite si ju čoskoro vyskúšam!

  2. Stefania22 píše:

    Milujem držkovú polievku a tento recept znie naozaj lahodne. Už teraz sa teším na vyskúšanie!

  3. Xkravjarova píše:

    Tento recept je úžasný! Rada varím tradičné slovenské jedlá a toto bude skvelý prídavok do mojej zbierky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *