Ingrediencie:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 polievková lyžica kyslej smotany
– petržlenová vňať na ozdobenie
Dubáková polievka so zemiakmi
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľku a cesnak musíte olúpať a nakrájať najemno.
2. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu a cesnak dozlatista. Pridáme mletú sladkú papriku a na chvíľu premiešame.
3. Do hrnca vložíme nakrájané zemiaky a zalejeme ich zeleninovým vývarom. Množstvo soli a korenia prispôsobíme osobnej chuti.
4. Polievku varíme, kým zemiaky nezmäknú.
5. Varučku rozmixujeme do hladkej konzistencie spolu s kyslou smotanou.
6. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!