Ingrediencie:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 polievková lyžica kyslej smotany
– petržlenová vňať na ozdobenie
Dubáková polievka so zemiakmi
Postup:
1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista. Pridáme mletú sladkú papriku a krátko premiešame.
3. Do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a zalijeme ich zeleninovým vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. 4. Polievku varíme do zmäknutia zemiakov.
5. Varučku rozmixujeme na hladkú konzistenciu spolu s kyslou smotanou.
6. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!