Recept 1: Dusené rebierka s medovo-sojovou glazúrou

Suroviny:

  • 1 kg rebierok
  • 1/2 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku (rozomleté alebo jemne nasekané)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibulového prášku
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

 

Dusené rebierka na grile

Postup:

  1. V malom hrnci zmiešajte med, sójovú omáčku, cesnak, mletú papriku, cesnakový prášok a cibulový prášok. Na miernom ohni ich spolu zahrejte, až sa dobre premiešajú a zmiešajú sa chute. Odstráňte z tepla a nechajte glazúru vychladnúť.
  2. Rebierka si opláchnite, osušte papierovým uterákom a nakrájajte medzi kosťami na jednotlivé kúsky.
  3. Každý kúsok rebierka dokonale otrieť soľou a mletým čiernym korením na oboch stranách.
  4. Na gril si pripravte priame a nepriame teplo. Pred umiestnením rebierok na gril si ho premastite olejom, aby sa rebierka nestále lepili.
  5. Rebierka najprv grilujte na priamom ohni, približne 3-4 minúty na každej strane, aby sa vytvorila lahodná kôrka.
  6. Potom premiestnite rebierka na miesto nepriameho ohňa a štetcom ich potrite pripravenou medovo-sojovou glazúrou. Grilujte ich ešte ďalších 20-30 minút, pravidelne ich obracajte a krátko potrite glazúrou na oboch stranách.
  7. Keď sa rebierka dokonale pregrilujú a dosiahnu vnútornú teplotu 70-75°C, odstráňte ich z grilu.
  8. Nechajte ich pár minút oddýchnuť pred podávaním. Podávajte s ľubovoľnou prílohou a užite si výborne dochutené dusené rebierka na grile!

Recept 2: Dusené rebierka s pikantnou BBQ omáčkou

Suroviny:

  • 1 kg rebierok
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 šálka pikantnej BBQ omáčky
  • 1/4 šálky jablkového octu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Postup:

  1. V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte pikantnú BBQ omáčku, jablkový ocot, hnedý cukor a mletú papriku do panvice s cibuľou a cesnakom. Premiešajte, kým sa ingrediencie spoja a cukor sa rozpustí. Nechajte pomaly vrieť.
  3. Rebierka si opláchnite, osušte papierovým uterákom a nakrájajte ich medzi kosťami na jednotlivé porcie.
  4. Na grile si pripravte priame a nepriame teplo. Pred umiestnením rebierok na gril si ho premastite olejom, aby sa rebierka nestále lepili.
  5. Rebierka najprv grilujte na priamom ohni, približne 3-4 minúty na každej strane, aby sa vytvorila lahodná kôrka.
  6. Potom premiestnite rebierka na miesto nepriameho ohňa a štetcom ich potrite pripravenou pikantnou BBQ omáčkou. Grilujte ich ešte ďalších 20-30 minút, pravidelne ich obracajte a potierajte omáčkou na oboch stranách.
  7. Keď sa rebierka dokonale pregrilujú a dosiahnu vnútornú teplotu 70-75°C, odstráňte ich z grilu.
  8. Nechajte ich pár minút oddýchnuť pred podávaním. Podávajte s ľubovoľnou prílohou a pikantnou BBQ omáčkou. Vychutnajte si vynikajúce dusené rebierka s jedinečnou chuťou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *