Pripraviť tekvicový prívarok s kôprom je jednoduché a chutné! Tu je recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 malá tekvica (napr. hokkaido), olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 pohár smotany na varenie
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Tekvicový prívarok s kôprom

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájanú tekvicu a vývar. Povarte prívarok asi 15-20 minút, kým sa tekvica zmäkne.
  3. Použite mixér na rozmixovanie prívarku do hladkej konzistencie.
  4. Vráťte ho späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Prehrejte prívarok, ale nedovolte mu zovrieť.
  5. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa svojho vkusu.
  6. Pred podávaním posypte tekvicový prívarok nasekaným kôprom.

A je to! Môžete si vychutnať svoj tekvicový prívarok s kôprom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *