Zloženie:
- 4 kusy domáceho kuracieho mäsa
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 mrkvy, pokrájané na kocky
- 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 plechovka rajčín
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
Recept na domáce kura
Postup prípravy:
1. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci.
2. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú.
3. Potom pridajte mrkvu, zeler, zelenú a červenú papriku, restujte približne 5 minút.
4. Následne pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezíska zlatistú farbu.
5. Nakoniec pridajte rajčiny, rajčinový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie.
6. Znížte teplotu a varte asi 30 minút, kým sa kura dôkladne neuvarí.
„Tento pokrm je vynikajúci podávať s ryžou alebo zemiakmi. Môžete tiež pridať ďalšie druhy zeleniny podľa vlastnej chuti, napríklad huby alebo cuketu. Dúfam, že tento recept vyskúšate a budete s ním spokojní!“