Zložky:
- 4 kusy farmárskeho kuracieho mäsa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 konzerva paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Farmárske kura recept
Postup:
1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým nezmäknú.
3. Pridajte mrkvu, zeler, zelenú a červenú papriku a orestujte asi 5 minút.
4. Pridajte farmárske kuracie mäso a orestujte, kým nie je zlatisté.
5. Pridajte paradajky, pretlak z paradajok, oregano, soľ a korenie.
6. Znížte teplotu a nechajte variť asi 30 minút, kým sa mäso neuvarte.