Fazuľa zapečená s mletým mäsom

Recept: Fazuľa pečená s mletým mäsom. Ideálne využiť domácu fazuľu alebo prípadne tú z konzervy.

Ingrediencie:

  • 400 g fazule (môžete zvoliť bielu alebo červenú fazuľu)
  • 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 plechovka paradajkových kociek (400 g)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 200 g strúhanky zmiešanej s 50 g roztopeného masla (na posypanie)

 

Fazuľa pečená s mletým mäsom

Návod na prípravu:

Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom

Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom

Čítať viac »

  1. Fazuľu namočte do studenej vody na celú noc. Následne ju uvarte vo veľkom hrnci s osolenou vodou približne 60-90 minút, kým nie je mäkká. Potom ju odcedíme.
  2. Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú. Potom pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nie je dobre prepečené. Oregano, mletú papriku, soľ a korenie pridajte podľa vlastnej chuti.
  3. Do mletého mäsa vmiešajte paradajkové kocky, paradajkový pretlak a lyžičku medu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte variť asi 10 minút, aby sa chute dokonale spojili.
  4. V pekáči zmiešajte uvarenú fazuľu s mletým mäsom. Na vrch rovnomerne nasypte zmes strúhanky a rozpusteného masla.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30-35 minút, kým nie je kôrka zlatistá a vnútro bublajúce a horúce.
  6. Servírujte horúcu fazuľu pečenú s mletým mäsom ako hlavné jedlo, alebo ju podávajte so zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *