Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 1 mrkva
– 1 zelerový koreň
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica octu
– 1 šálka smotany na šľahanie
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica nasekaného petržlenu
Fazuľová na kyslo polievka
Postup:
1. Cibuľu jemne pokrájame a zeler a mrkvu nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
2. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme cibuľu, zeler, mrkvu a zemiaky, kým nezmäknú.
3. Pridáme hladkú múku a necháme za stáleho miešania krátko osmahnúť.
4. Do zeleninovej zmesi prilejeme vodu, pridáme ocot a necháme variť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
5. Potom zmes rozmixujeme na hladkú konzistenciu a pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme soľou a korením.
6. Na záver môžeme polievku ozdobiť nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť!