Fazuľová polievka na kyslo predstavuje klasickú slovenskú polievku, ktorá je známa svojou kyslou príchuťou a obsahom fazule. Tu je jednoduchý návod na túto vynikajúcu polievku:
Čo potrebujete:
- 250 g fazule (namočte ju do vody a nechajte ju cez noc)
- 1 cibuľu, nakrájanú na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie podľa preferencií
- 1 lyžica masla na vypraženie cibule
- 1 lyžica oleja na osmahnutie mäsa
Fazulová polievka na kyslo
Postup prípravy:
- V hrnci rozohrejte maslo a opeknite cibuľu do zlatista.
- Do hrnca pridajte mletú sladkú papriku, červenú papriku a rascu. Dobre premiešajte a nechajte dusiť 1 minútu.
- Pridajte namočenú fazuľu a zemiaky, premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Zalejte vodou, aby bola fazuľa a zemiaky ponorené.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie a 2 kocky zeleninového bujónu.
- Pokrývajte hrniec pokrievkou a varte na miernom ohni asi 40-50 minút, alebo kým sa fazuľa a zemiaky neuvaria do jemna.
- V miske zmiešajte hladkú múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú zľahka hustú zálievku.
- Do polievky pridajte túto zálievku a varte ďalších 10 minút.
- Podávajte horúcu fazuľovú polievku so smotanou a chlebom.
Verím, že vám táto chuť prinesie radosť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.